NRK Meny
Normal

Trond Fredriksen blir fast AaFK-trener

Trond Fredriksen (38) har skrevet under treårskontrakt som AaFK-trener.

Trond Fredriksen fortsetter som AaFK-trener
Foto: Remi Sagen / NRK

Dette skriver AaFK på sine nettsider:

Trond Fredriksen (38) får fornyet tillit og er klar som AaFK-trener på permanent basis. En offensiv Fredriksen har store AaFK-ambisjoner.

- Jeg har et brennende ønske om suksess. Jeg forventer at spillerne vil jobbe like hardt som meg for hele tiden å bli bedre i alt vi gjør og så bra at vi kan ta medalje i serien eller et cupgull igjen, sier Fredriksen om «den viktigste jobben han har hatt».

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen fornøyd med at han får fortsette som trener

Foto: Remi Sagen / NRK

Til NRK sier Fredriksen at dette er en stor dag, og nok et godt fotballminne å ta med videre. Han legger ikke skjul på at han er stolt, og kanskje også overrasket over kontraktens varighet.

Topplag

En strålende fornøyd Trond Fredriksen har altså signert en treårskontrakt med klubben. To klare mål er å gjøre tangotrøyene til et fargerikt topplag i serien og igjen fylle Color Line Stadion med oransje og blått ved å spille offensiv og sjanseskapende fotball med en sterk lokal forankring.

Bygging av prestasjonskultur og utvikling av spillere er ifølge Trond Fredriksen to viktige elementer for å nå målene om nye stolte øyeblikk.

Harald Aabrekk

Harald Aabrekk måtte gå etter bare fire serierunder.

Fredriksen ble plutselig hovedtrener da Harald Aabrekk fikk sparken etter bare noen få serierunder i vår. Det har gått opp og ned, for mens laget stort sett har lykkes på hjemmebane har det slitt tilsvarende på bortebane. Men plassen ble sikret noen runder før slutt.

– Alle må bli bedre

– Nå blir det mye hardt arbeid fremover for å skaffe Ålesund et lag som kjemper høyere på tabellen enn i år.

Selv om ambisjonene er klare, er Fredriksen også realist, og peker på at et par av lagene har et økonomisk og sportslig forsprang. Men innimellom kan AaFK ta opp kampen også med disse to.

Karl Oskar Fjørtoft

Også Karl Oskar Fjørtoft blir med i trenerapparatet videre.

Foto: Åge André Breivik / NRK

Ønsket er altså å spille attraktiv fotball som fyller Color Line. Men Fredriksen er klar på at da kan ikke laget slippe inn så mange baklengsmål som denne sesongen.

– Vi må legge til rette for at enhver person i klubben ønsker å bli bedre, sier Fredriksen, som får med seg resten av dagens støtteapparat videre. Selv har han ambisjoner om å jobbe for og i AaFK i mange år framover.