NRK Meny
Normal

Trommer sammen korps til 17.mai

Tirsdag skal tusenvis av barn og unge tidlig opp for å spille i korps. Det gjelder også en håndfull i Volsdalen Skoles Musikkorps i Ålesund. Men det var ingen selvfølge at det blir slik i år.

Volsdalen skole sin fane.

I år får Volsdalen skole tilbake musikk-korpset sitt

Foto: Aina Rødal / NRK

Korpset har ligget nede, men nå tar korpsentusiast Lars Einar Kaggerud affære.

– Norge er en stor korpsnasjon og det er klart at Volsdalen i Ålesund skal få sin del, sier dirigenten som har tatt på seg å skaffe korpslyd i bydelen nasjonaldagen.

Lars Einar Kaggerud

Lars Einar Kaggerud elsker korps og trommer sammen nytt korps i Volsdalen i Ålesund

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Volsdalen Skoles Musikkorps har ikke vært aktivt på et par år, men nå trommer Kaggerud sammen 10–15 musikanter. Det er både tidligere Volsdalen medlemmer og andre støttespillere som pusser støv av instrumentene.

Korps i medvind

Korpsbevegslen i Norge er i fremmarsj. Det er flere og flere som vil være med og det gjelder hele landet forteller Anita Nøring som er varamedlem til styret i Norges Musikkorps Forbund (NMF). Hun har selv lang fartstid både som korpsmusikant og dirigent og elsker det hun holder på med.

Anita Nøring

Anita Nøring elsker korps og sier flere og flere unge blir med

Foto: Leiv-Erik Bondevik / NRK

– I forbundet jobber vi med korpsbyggeprosjektet og det kjekke er at vi klarer å rekruttere den yngre garde, forteller Nøring. Korps er en utrolig kjekk hobby og det er viktig for oss å få vist hvor kjekt vi har det. Detfor må vi fremsnakke og ta livet av myten om at korps er lik dugnadsarbeid, sier Anita Nøring.

«Mutter'n» og «fatter'n» er utrolig viktig her. Nå de sier ja og stiller opp, blir barna med i koprs. Ofte har minst en av foreldrene spilt selv en gang og kan de smitte barna sine slik at de får oppleve noe av det samme, sier Nøring.

Kjendiser i fleng

Vetle og Sofie gikk i tog for Volsdalen skole

Barna i Volsdalen får på nytt korps i skoleplana på 17. mai

Foto: Aina Rødal / NRK

Lars Einar Kaggerud er en entusiastisk dirigent og har ansvar for flere korps. Nå brenner han for Volsdalen og håper rektor og FAU kan se at det er mulig å få til en nytt korps som ikke bare spiller 17. mai, men permanent. Han er helt enig med Anita Nøring i at det er foreldrene som har nøkkelrollen.

– Korps er en fantastisk ting- se bare på alle kjendisene, musikerne og instrumentalistene som har startet karrieren sin der, avslutter Kaggerud.