NRK Meny
Normal

– Et av verdens mest overveldende byggverk

Et bilde av utsiktsplattformene på Trollstigen troner øverst på en eksklusiv liste som presenteres av britiske Daily Mail i dag.

Trollstigen

I forbindelse med satsingen på nasjonale turistveier har Trollstigen fått utsiktsplattformer og gir spektakulære opplevelser. Bildet i konkurransen er tatt fra fjellet på motsatt side.

Foto: Strømme, Arne / Samfoto

Det er fotografen Ken Schluchtmann som har tatt bildet som vant førsteprisen i Arcaid Images Architectural Photography Awards. Nå stilles bildet ut i et galleri i Woodbridge Street i London.

– Utsiktsplattformen kommer ut av skyene, over en spektakulær foss. Dette er et av de mest oppsiktsvekkende byggverkene i verden, skriver Daily Mail.

Bildet får nå den mest sentrale plasseringen av alle bildene på utstillingen i London.

En rekke bygninger fra hele verden er representert blant fotografiene. Trollstigen er ikke det eneste norske. Her er også Ken Schluchtmanns bilde fra Villreinsenteret på Dovre.

I utstillingen er her også bilder fra Dalian kongressenter i Kina, Den blå planet i København, Bruder Klaus-kapellet i Mechernich i Tyskland, Absolute Towers i Canada, Sentral-biblioteket i Liverpool og glass-museet i Shanhai.