Trolig kamp om topplassen i Miljøpartiet De Grønne

Det ligger an til kampvotering om førsteplassen under nominasjonsmøtet i Miljøpartiet De Grønne lørdag.

Miljøpartiet de grønne

Miljøpartiet De Grønne har nominasjonsmøte på Vestnes lørdag ettermiddag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

May Britt Haukås fra Ålesund er foreslått som førstekandidat til stortingsvalglista av nominasjonskomiteen, men det er varslet at det vil bli stilt benkeforslag både på Lage Nøst fra Molde og Carl Johansen fra Sunndal. Nominasjonsmøtet er i Vestnes.

Lage Nøst og Carl Johansen er av nominasjonskomiteen foreslått på de neste to plassene på stortingsvalglista. Lokallaget i Molde vil fremme forslag om Nøst som førstekandidat mens lokallagene i Kristiansund og Surnadal vil foreslåt Johansen.

May Britt Haukås

May Britt Haukås fra Ålesund er foreslått på førsteplassen.

Foto: Gunhild Sætre / NRK

Miljøpartiet har èn representant på Stortinget i dag. Det er Rasmus Hansson som er valgt inn fra Oslo. Miljøpartiet stilte liste ved stortingsvalget i Møre og Romsdal i 2013, men kom ikke inn.

Mobilisering

Etter en sterk mobilisering ved kommune- og fylkestingsvalget i 2015 fikk Miljøpartiet De Grønne inn en representant i fylkestinget i Møre og Romsdal, og har tilsammen 11 kommunestyrerepresentanter. Partiet er blant annet representert i alle de tre største byene i Møre og Romsdal.

I de lokale målingene som har vært gjort i høst, har Miljøpartiet De Grønne vært langt unna et stortingsmandat i Møre og Romsdal.

Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Høyre er ferdig med nominasjonen. Senterpartiet og KrF skal ha nominasjonsmøte henholdsvis 26.september og 3.desember mens Frp skal ha sitt nominasjonsmøte i februar.