NRK Meny
Normal

- Vi må tilbake igjen på vinnersporet

Aalesund må ha tre poeng mot Lillestrøm på Åråsen søndag for å henge med i kampen om bronsemedaljen.

Sten Grytebust

Aalesund nå snu den dårlige trenden, sier keeper Sten Grytebust.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi må tilbake igjen på vinnersporet, sier Aafk-keeper Sten Grytebust etter fem kamper på rad i eliteserien uten seier.

Etter at Haugesund slo Brann 1–0 i Bergen fredag og Viking spilte uavgjort mot Sandnes Ulf lørdag har Aalesund fire poeng opp til bronseplass i eliteserien og tre poeng opp til fjerdeplassen.

– Vi må slå Lillestrøm

– Kampen mot Lillestrøm har to sider. Vi må snu den dårlige trenden vi har hatt de siste kampene og vi må ha tre poeng for å henge med i kampen om tredjeplassen. Derfor må vi slå Lillestrøm, sier Sten Grytebust.

For på de fem siste kampene i eliteserien har Aalesund tre tap og to uavgjorte kamper. Mot Odd i Skien gikk det riktig galt. Aalesund måtte reise hjem med 1–5 i bagasjen.

Hamed-Allah

Hamed-Allah scoret mot Molde, men kampen endte med tap.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Kampene lever sitt eget liv

Men Aalesund-keeper Sten Grytebust mener det er fullt mulig å komme tilbake på vinnersporet og sier det ikke er noen enkeltforklaring på den lange rekken uten seire.

– Jeg har ikke noe godt svar på den dårlige trenden. Men kampene lever sitt eget liv. Mot Rosenborg tapte vi en jevn kamp som like gjerne kunne ha endt uavgjort. Mot Molde taper vi etter å ha fått en mann utvist og etter å ha sluppet inn noen rare mål. Mot Odd blir vi rundspilt og taper fullt fortjent. Mot Brann var fokuset å stenge igjen bak, og det klarte vi, sier Grytebust.

– Men sitter det i hodet hos spillerne?

– Nei, jeg vet ikke. Jeg kan bare svare for min egen del, og hos meg sitter det ikke i hodet, sier Grytebust.

Har aldri vunnet på Åråsen

Men skal Aalesund ta tre poeng på Åråsen må laget bryte en svært dårlig historisk trend. Aalesund har aldri vunnet en eliteseriekamp på Åråsen. Åtte kamper her har endt med fire tap og fire uavgjort.

– Det blir en vanskelig kamp. Lillestrøm er et spillende lag og er fortsatt god på dødball, sier Sten Grytebust.