NRK Meny
Normal

Leter etter Diouf-erstatter

Molde leter etter erstatter for skadde Pape Pate Diouf. Klubben forbereder seg på å klare seg uten senegaleseren i lang tid fremover.

Moldes Pape Pate Diouf ble skadd og måtte bæres vekk under eliteseriekampen mellom Start og Molde

Moldes Pape Pate Diouf ble skadd og måtte bæres vekk under eliteseriekampen mellom Start og Molde.

Foto: Tor Erik Schrøder / NRK

Fra i fjor har Molde kvittet seg med Mame Biram Diouf og José Mota i angrepsrekka. Nå ser det ut til at de må klare seg i lenge uten Pape Pate Diouf. Trener Kjell Jonevret signaliserer nå at klubben er på spillerjakt.

- Vi regner ikke med å kunne bruke Pape i vårsesongen. Vi får håpe han kommer tilbake og får dra igang igjen når vi møtes etter sommerpausen. Dette kommer til å vare noen måneder, det tror jeg, sier trener Kjell Jonevret.

Pape Pate Diouf

Pape Pate Diouf ble bært ut fra stadion i Kristiansand på båre.

Foto: NRK

Diouf ute i seks til åtte uker

Leter etter ny spiller

Natt til torsdag stenger overgangsvinduet. Molde har dermed kort tid på seg til å se seg om etter en ny spiller. Men saken er på gang i direktørens kontor, bekrefter Jonevret.

- Ja, direktøren ser nok at det trengs noen ting. Men tiden er knapp. Økonomien er slik at vi ikke bare kan gå inn på et kontor og hente en bunke med penger. Men vi får se. Det kan hende det skjer noe. Vi har fortsatt tre dager på oss. Jeg håper det ikke blir helt påskestengt, så vi kan gå inn og registrere noe. Men jeg vet ikke, vi får se hva som skjer, sier Jonevret til NRK.

Brøt benet

Diouf måtte forlate banen i lørdagens bortekamp mot Start. Han ble senere undersøkt på sykehus i Molde.

- Røntgenbildet viser et brudd i et lite bein i foten. Vi vet ikke helt hvordan det har oppstått, men han kan ha vært uheldig og tråkket feil. Vi kan heller ikke utelukke at det har ligget en belastning i beinet fra før. Men Pape har i alle fall ikke hatt noen symptomer som skulle tilsi dette, sier fysioterapeut Lars Håvard Sæbø til Romsdals Budstikke.

Borte i ukevis

Ifølge lokalavisen blir han borte i seks til åtte uker. Senegaleseren skulle til videre undersøkelser mandag.

- Vi vil finne ut om bruddet er gjennomgående eller om det dreier seg om en brist. Prognosene er tilnærmet lik, sier Sæbø.