Normal

Slår AaFK tilbake?

Trond Fredriksen får en ilddåp som Aalesund-trener. I kveld venter Kjetil Rekdal og Vålerenga, et lag AaFK aldri har slått på bortebane.

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen er klar for sin første kamp som hovedtrener for AaFK.

Foto: Besnik Zogaj / NRK

På ti møter i eliteserien mellom disse to lagene i hovedstaden, har Vålerenga vunnet åtte, mens to har endt uavgjort.

Laster innhold, vennligst vent..

Trond Fredriksen tok over som hovedtrener, etter at Harald Aabrekk fikk sparken på tirsdag. Til aafk.no sier han at de ikke har hatt all verdens med tid til å jobbe med laget, så fokuset har vært på å skape en enorm entusiasme, og en indre glød for å vinne fotballkampen.

God start for Vålerenga

Men, det kan altså bli tøft nok, for i tillegg til den interne statistikken de to lagene imellom, så har Vålerenga fått en meget god start på årets sesong. 10 poeng på de fire første kampene er lagets beste start i eliteserien siden 1999.

Hemmelighetsfull Fredriksen

AaFK sin nye hovedtrener vil ikke fortelle noe om hvilken formasjon eller lag han kommer til å plukke ut til kampen, men det som ihvertfall er sikkert er at han må klare seg uten Michael Barrantes. Han fikk sitt tredje gule kort i kampen mot Tromsø, og må stå over dette oppgjøret.

For Trond Fredriksen blir det nok også spesielt å møte Kjetil Rekdal på motsatt trenerbenk. Rekdal var trener for Aalesund da Fredriksen og resten av laget sikret to cupgull, og en fjerdeplass i eliteserien i 2010, noe som er klubbens beste plassering.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal sitt Vålerenga har aldri tapt for Aalesund i Oslo.

Foto: Bjørnar Hjellen