NRK Meny

Trener Taekwondo med verdensmester

Verdensmester Khalid Muzaev fra Tsjetsjenia trener sammen med Ulstein Taekwondo-klubb. – Besøket har gitt barna mer energi og mye inspirasjon, sier hovedtreneren i klubben.

Denne helga får Ulstein Taekwondo-klubb gode råd og tips fra verdensmester Khalid Muzaev.

Khalid Muzaev er vant til å trene i verdenstoppen, men denne helga trener han sammen med Ulstein Taekwondo-klubb. Foto og video: Mimmi Ulstein

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Denne helga får Ulstein Taekwondo-klubb gode råd og tips fra verdensmester Khalid Muzaev.

– Han ble verdensmester i taekwondo i 2014. Han kommer også fra Tsjetsjenia. og er med på det russiske landslaget, sier hovedtrener i klubben Magomed Kudosov.

Ulstein Taekwondo-klubb har rundt 120 aktive medlemmer fra alderen 5 år og oppover. Kudosov er selv fra Tsjetsjenia bor i Ulsteinvik sammen med familien sin. Han har vært hovedtrener i klubben i sju år.

Kudosov hadde fortalt barna i Ulstein Taekwondo-klubb om hvordan treningskulturen er i Tsjetsjenia. Barna ble nysgjerrig på hvem Muzaev var, forteller Kudosov, og slik begynte treneren å tenke ut hvordan han skulle få verdensmesteren til Sunnmøre.

Verdensmester Khalid Muzaev fra Tsjetsjenia trener sammen med Ulstein Taekwondoklubb

Det var god stemning under treningen lørdag 24.01 da Khalid Muzaev fra Tsjetsjenia trente med klubben. Foto: Privat. Video: Mimmi Ulstein

Vant konkurranse

Dermed deltok de i konkurransen Krafttaket, som arrangeres av Tussa, høsten 2014. Frivillige lag og organisasjoner oppfordres til å gjøre en god gjerning mot å få sponsorstøtte.

Verdensmesteren er på besøk i Ulsteinvik

Khalid Muzaev sammen med utøvere i Ulstein Taekwondo-klubb.

Foto: Mimmi Ulstein

Ulstein Taekwondo-klubb skrev:

Vi vil invitere regjerende verdensmester i Taekwondo til Ulsteinvik for å holde for oss seminar i 2 uker. Det resulterte i 5000 stemmer og 24.000 kroner, ifølge Kudosov.

– Dermed fikk Muzaev hit. Han var veldig overrasket over hvor lydig barna her er og de er veldig gira på å trene med han. De har fått mer energi og mye inspirasjon, sier Kudosov.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått han hit. Som trener er det veldig kjekt at vi har fått til dette.

Muzaev kom til Ulsteinvik 15. januar og blir frem til 1. februar.

Treningskultur

Ifølge Taekwondo-treneren i Ulsteinvik er treningene Tsjetsjenia hardere og tøffere enn i Norge.

Derfor tror han det er nyttig at barna lærer litt av treningskulturen i andre land.

– Vi må forberede dem slik at de ikke møter veggen hvis de skal være med i internasjonale konkurranser, sier Kudosov.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.