NRK Meny
Normal

Tre narkotatt under russetreff

Tre ungdommer ble pågrepet under et russetreff i Ålesund natt til søndag mistenkt for bruk av narkotika.

POLITI

I Romsdal og på Nordmøre har politiet hatt mye å gjøre natt til søndag. I Ålesund ble tre tenåringer pågrepet under et russearrangement mistenkt for bruk av hasj.

Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX

Alle tre er menn i tenårene og deltok selv i russefeiringa. De tre er mistenkt for bruk av hasj, opplyser politiet.

– Politiet er ofte tilstede på slike russearrangementer, og det var under patruljering inne på området at de tre ble pågrepet, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt på Sunnmøre, Tor Andre Gram Franck.

– De tre er avhørt og sluppet fri, men de kan vente seg en straffereaksjon etter det som har skjedd, sier Gram Franck som avviser at narkotika er noe stort problem i forbindelse med russearrangement.

Bråk og slåssing

Politiet på Sunnmøre har hatt en rolig natt til søndag, men det har vært mye bråk lenger nord i fylket. Det har vært en rekke ordensforstyrrelser og sammenstøt. Politiet har måtte gripe inn på flere utesteder og bortvise folk fra sentrum.

I Rauma ble en gutt i slutten av tenårene satt i arresten for ordensforstyrrelse på arrangement i Åndalsnes sentrum. Gutten truet politiet.

I Surnadal ble vakter på et arrangement angrepet av en tenåringsgutt. Gutten ble kjørt hjem av politiet.

I Molde ble det meldt om en bevisstløs person litt før midnatt. En gutt i slutten av tenårene hadde kommet seg på beina, men ble kjørt til legevakten med smerter i skulder av politiet.

I Kristiansund ble en beruset mann i 40-årene bortvist fra sentrum etter å ha sparket flere biler. Et kjøretøy er muligens skadet, opplyser politiet.

Utforkjøring

Det har vært flere mindre trafikkulykker lørdag kveld og natt til søndag.

En person måtte på sykehuset med mindre skader etter en utforkjøring på Vågstranda i Molde ved midnatt. Det var to personer i bilen. Ingen andre biler var involvert.

En mann er mistenkt for promillekjøring etter et trafikkuhell i Sykkylven. Mannen kjørte i grøfta på Sørestranda, opplyser politiet.

Tre personer ble kjørt til legevakta for sjekk etter en trafikkulykke i Brusdalen utenfor Ålesund lørdag kveld. Ulykka skjedde etter en påkjørsel. Bilføreren som kjørte inn i forankjørende har fått førerkortet beslaglagt.