NRK Meny

Tradisjonell 17. mai-feiring kan bli avlyst

Lederen av 17. mai-komiteen i Midsund har satt inn annonse i lokalavisa og truet med å avlyse den tradisjonelle 17. mai-feiringen dersom ingen flere stiller opp.

17.mai kan bli avlyst

Lederen for 17.mai-komiteen håper nå at flere melder seg til innsats.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Med bare to en halv uke igjen til nasjonaldagen er det ikke sikkert at det blir tradisjonell 17. mai-feiring på Midsund skule. For en uke siden rykket lederen inn annonse i lokalavisa og truet med å avlyse arrangementet dersom ikke flere stiller.

– Status er at det er blitt kalt inn til nytt møte på tirsdag. Totalt er det femten som har fått innkallelsen som har vist interesse, men jeg vet ikke om alle disse femten kan stille, sier Anne Merete Hansen.

Man håper jo folk vil stille

Lederen av 17.mai-komiteen, som er ny av året, synes ikke det er noe gøy.

– Man håper jo at de aller fleste vil stille, sier hun. Men lederen opplevde det stikk motsatte. Da hun kalte inn til første møte i komiteen var det femten avbud. Kun to stilte.

– Og resten hørte jeg ikke noe fra. Da er det ikke noe kjekt, sier hun.

Lederen understreker at mange hadde gode grunner til å ikke stille, men det er også mange dårlige grunner, forteller hun.

Har nå sju til komiteen

Før møtet på tirsdag vet at hun har sju sikre. Det er for lite. Da blir det ikke feiring på den tradisjonelle måten hvert fall.

– Nødløsningen er at feiringen blir lagt opp som et stort bursdagsselskap, kun med barna i fokus.

Da får de voksne klare seg uten kaffeservering.

– Hvordan, og om det blir arrangement, blir vedtatt på tirsdag, sier hun.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.