NRK Meny
Normal

Tradisjonell 17. mai-feiring kan bli avlyst

Lederen av 17. mai-komiteen i Midsund har satt inn annonse i lokalavisa og truet med å avlyse den tradisjonelle 17. mai-feiringen dersom ingen flere stiller opp.

17.mai kan bli avlyst

Lederen for 17.mai-komiteen håper nå at flere melder seg til innsats.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Med bare to en halv uke igjen til nasjonaldagen er det ikke sikkert at det blir tradisjonell 17. mai-feiring på Midsund skule. For en uke siden rykket lederen inn annonse i lokalavisa og truet med å avlyse arrangementet dersom ikke flere stiller.

– Status er at det er blitt kalt inn til nytt møte på tirsdag. Totalt er det femten som har fått innkallelsen som har vist interesse, men jeg vet ikke om alle disse femten kan stille, sier Anne Merete Hansen.

Man håper jo folk vil stille

Lederen av 17.mai-komiteen, som er ny av året, synes ikke det er noe gøy.

– Man håper jo at de aller fleste vil stille, sier hun. Men lederen opplevde det stikk motsatte. Da hun kalte inn til første møte i komiteen var det femten avbud. Kun to stilte.

– Og resten hørte jeg ikke noe fra. Da er det ikke noe kjekt, sier hun.

Lederen understreker at mange hadde gode grunner til å ikke stille, men det er også mange dårlige grunner, forteller hun.

Har nå sju til komiteen

Før møtet på tirsdag vet at hun har sju sikre. Det er for lite. Da blir det ikke feiring på den tradisjonelle måten hvert fall.

– Nødløsningen er at feiringen blir lagt opp som et stort bursdagsselskap, kun med barna i fokus.

Da får de voksne klare seg uten kaffeservering.

– Hvordan, og om det blir arrangement, blir vedtatt på tirsdag, sier hun.