NRK Meny
Normal

Tornekrattet: – Det blir en fantastisk opplevelse

Molde FK sine supportere gir ikke opp håpet om en seier når laget møter spanske Sevilla i 16-dels finalen i Europaligaen i kveld.

Tornekrattet

Molde-supporterne tror det er mulig å tukte Sevilla.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Molde kvalifiserte seg til 16-delsfinalen etter overbevisende innsats i gruppespillet mot motstandere som Ajax, Fenerbache og Celtic.

– Vi skal gjøre vårt og støtte gutta

I kampene mot Sevilla venter enda tøffere motstand for Molde-spillerne. Første kampen blir spilt i Sevilla i kveld mens returkampen går i Molde i neste uke

Svein Erik Jenset

Leder for supporterklubben Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Det er en fantastisk opplevelse. Muligheten å få spille 16-delsfinale er kjempestort. Det blir en vanskelig kamp, men vi har spilt mange vanskelige kamper før. Vi skal gjøre vårt og støtte gutta. Vi må prøve å få et best mulig resultat her og så ta dem på hjemmebane, sier lederen i Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

Forberedt på tøff motstand

Onsdag kveld snakket Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og veteranen Daniel Berg Hestad med media under en pressekonferanse i Sevilla. Begge er forberedt på tøffere motstand enn hva Molde fikk i gruppespillet, men ser ikke på oppgaven som umulig.

– Vi har en plan for hvordan vil skal spille. Det har våre motstandere fått merke, men mot Sevilla må vi prestere enda bedre enn det vi har gjort tidligere, sa Daniel Berg Hestad under pressekonferansen.

– Det blir vanskelig, men håpet er der

Heller ikke supporterne vil utelukke muligheten for avansement mot den spanske klubben.

Eirik Hestad

Molde imponerte i gruppespillet, blant annet mot nederlandske Ajax.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Håpet er der. Vi vet at det blir vanskelig. Dette er den største utfordringen vi har hatt på mange, mange år. Men vi har bevist det før. Vi har bevist det i Tyrkia, I Skottland og i Nederland. Vi er god mot de beste og det skal vi fortsette å være, sier lederen i Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

Så er spørsmålet hvem som vinner kampen på tribunen. Lederen for Molde-supporterne innser at det kan bli Davids kamp mot Goliat.

– Nei, altså når jeg ser på stadioen rundt meg her, vi er bare 800 stykker så jeg tviler på om det er vi som blir hørt tydeligst. Men vi skal gjøre vårt og så får vi håpe at gutta på bannen iallefall hører det, sier Svein Erik Jenset.