Hopp til innhold

Ble hyllet av Haaland – nå slutter «supertanta»

Ingen skjønte hvem «tante» var da Erling Braut Haaland takket for suksessen. Denne helga hjelper hun Molde Fotballklubb for siste gang.

Erling Braut Haaland hilser på MFK-kokken Torbjørg Haugen

Erling Braut Haaland og Torbjørg Haugen hadde et nært forhold da stjernespissen spilte for Molde Fotballklubb.

Foto: Erik Birkeland

Mange undret seg da de fikk høre Erling Braut Haaland sin kryptiske hilsen til «tante» da han vant prisen «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen i 2020. Hilsenen var ment til Molde Fotballklubbs superkokk Torbjørg Haugen.

– Jeg vil takke Ole Gunnar med teamet i Molde, tante i Molde som lagde god mat som gjorde at jeg vokste «græla» godt, var noe av det Haaland sa.

Haaland kom med en gåtefull melding i takketalen under Idrettsgallaen 2020.

Haaland kom med en gåtefull melding i takketalen under Idrettsgallaen 2020.

– Verdens beste gutter

Stjernespissen som kom til klubben som 16-åring, er en av mange spillere som har nytt godt av Haugens tid i rosenes by. Kokkens plan var å være i fotballklubben i én sesong, men nå har det gått 11 år siden Ole Gunnar Solskjær ansatte henne som en del av sin stab.

– Jeg har ikke angra en dag. Det er verdens beste klubb, og verdens beste gutter, sier Haugen.

Sørger for mye karbohydrater

Fra kjøkkenet på stadion har hun sett alle kampene gjennom vinduet mens hun har disket opp lekre retter til favorittene. Superkokken har god kompetanse på hva idrettsutøvere trenger av næring for å prestere.

– Uten karbohydrater klarer du ikke prestere. Det er sunt og godt med ei skål med salat, men du kan ikke spille 90 minutter med kun det. Da har du ikke energi nok.

– Er spesiell for meg

Etter at Haaland dro videre til Borussia Dortmund i januar 2020 glemte han ikke favorittkokken. Han sendte henne en signert drakt med hilsenen: «Til tante».

Haaland ga signert drakt til Torbjørg Haugen

Torbjørg Haugen fikk denne drakten tilsendt av Erling Braut Haaland.

Foto: Privat

Haugen innrømmer at spissen har fått en spesiell plass i hjerte hennes.

– Han har jo det. Han var jo bare 16 år da han kom. Det var en liten tass som kom inn dørene på stadion, sier hun og legger til at hun syns det er rørende når spillerne lykkes med karrieren.

– Det er jo litt vemodig

Nå er imidlertid tiden i MFK snart over for superkokken. Søndag spiller årets seriemestre sin siste hjemmekamp for sesongen – det blir også Haugens siste arbeidsdag i Molde.

– Det er jo siste dagene i Molde og det er jo litt vemodig, sier Torbjørg Haugen med klump i halsen.

Flere oppturer

I løpet av årene i fotballklubben har Haugen vært med på flere oppturer. Flere seriemesterskap, flere cupmesterskap og flere sesonger med Europa-spill. Kokken syns det er vanskelig å velge et høydepunkt fra karrieren, men trekker likevel fram noe av det hun kommer til å huske godt.

– Kampene mot Rosenborg når vi gruser dem. Det er helt fantastisk!

Torbjørg Haugen

Torbjørg Haugen er kjent som hele Molde Fotballklubbs «tante».

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Kommer til å savne klubben

Før Haugen kom til Molde jobbet hun som kokk for Norges skiskytterne.

– Jeg hadde lovet å jobbe med skiskytterne fram til VM i 2012. Jeg dro drett fra VM i Rupholding til Molde i mars 2012, sier hun.

Les også: Solskjær henter skiskytterlandslagets kokk

Torbjørg Haugen solskjær
Torbjørg Haugen solskjær

Nå blir det lite tid sammen med idrettsutøvere, men hun svarer bekreftende på at hun kommer til å savne gjengen i Molde.

– Ja. Jeg kommer på besøk.

Selv om hun drar fra Molde, har hun ingen plan om å pensjonere seg.

– Nå skal jeg hjem å bake lefse og flatbrød fra Sirdal. Jeg skal også være med å jobbe på en liten kafé oppe i Suleskard, sier hun.

Les også: Kokka «Tante» er MFKs hemmelige våpen