NRK Meny
Normal

Tomme hotellrom etter nedgang i oljenæringen

Servicebedrifter i Kristiansund merker at det er nedgang i oljenæringen. Drosjene står parkert og hotellrom står tomme. – Vi er spent på høsten nå, sier hotelldirektør i Kristiansund.

Tomme senger i Kristiansund

Ringvirkninger: Nedgang i oljenæringen har gitt mange ledige hotellrom i fylket. Her fra Kristiansund.

Foto: Astoria hotell Kristiansund

Servicebedrifter i Kristiansund merker at det er nedgangstider i oljenæringen. Både drosjer og hoteller erfarer nå merkbart mindre trafikk.

ledige drosjer

Ledige drosjer: Drosjene i Kristiansund merker mindre trafikk. Her ledige drosjer i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Ja. det merkes. Også til høsten blir det nok en kraftig nedgang for drosjene. Det er flere drosjer i kø enn det er folk i kø, sier Janne Margrete Mikkelsen ved taxisentralen i Kristiansund.

Tomme hotellsenger

Roger Bach

Mindre belegg: Hoteller i fylket merker at det er nedgang i oljenæringen. Hotelldirektør Roger Bach ved Astoria Hotell i Kristiansund er spent på høsten.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Også hotellnæringen i Kristiansund merker at det er sparetider. Astoria hotell melder om synkende etterspørsel etter rom.

– Vi merket det godt allerede fra tidlig i våres. Spesielt på leverandørnæringen er det mindre etterspørsel etter rom. Når de har færre oppdrag slår dette ganske hardt ut over hotellnæringen, sier hotelldirektør ved Astoria hotell i Kristiansund, Roger Bach.

– Mer press på pris

Tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting viser nedgang i hotellbelegget i Kristiansund og i Ålesund, mens det gikk opp i Molde. Men prisene er hardest presset i Molde.

At kundene er mer prisbevisste i dag er tydelig, forklarer hotelldirektøren.

– Tidligere var det mange firma som ikke var opptatt av pris. De skulle bare ha rom. I dag er kundene veldig prisbevisste. Vi veldig spente på utviklingen i høst, sier Bach.