Hopp til innhold

Fullsatt kirke tok farvel med Torstein (18)

– Vi stålsatte og forberedte oss på denne dagen, men akkurat nå kjenner vi bare sterk sorg og savn, sier rektor Ivar Rød ved Romsdal videregående skole.

Gravferd for Torstein (18)

Til fullsatt sal og vakker musikk fra blant andre Fuglset Mannskor, tok familie, venner og andre et siste farvel med Torstein Klerud Johannessen fredag ettermiddag.

Rundt 600 personer var til stede da en nesten fullsatt kirke tok farvel med Torstein Klerud Johannessen fredag ettermiddag.

Både familie, venner, medelever og andre var samlet for å minnes Johannessen, som mistet livet på St. Olavs Hospital den 20. mai, etter å ha vært kritisk skadd siden påkjørselen i Molde på tampen av russetiden.

Ivar Rød rektor romsdal videregående

Rektor Ivar Rød ved Romsdal videregående skole sier begravelsen er tung å takle for hele skolemiljøet.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Vi har veldig mange elever ved Romsdal videregående, men ingen å miste. I dag er det kompisen Torstein vi minnes, sier rektor Ivar Rød.

Han sier alle ved skolemiljøet har brukt den siste tiden til å forberede seg på begravelsen, men at det likevel kjennes tungt når dagen nå er her.

– Vi stålsatte og forberedte oss på denne dagen, men akkurat nå kjenner vi bare sterk sorg og savn. Sorgen er selvsagt sterkest for familien, sier Rød.

Imponert over støtte

Det var natt til 14. mai – på tampen av russetiden – at det tragiske skjedde ved Retiro-området i Molde.

En russ kjørte ned to medruss. Den ene kom fra det med mindre skader. Den andre ble livstruende skadd, og sendt til St. Olavs Hospital. Der sto ikke livet til å redde.

Russen som nå er siktet for påkjørselen manglet førerkort, og har vedgått promillekjøring. I tillegg er han tidligere dømt for promillekjøring.

Begravelse Molde Torstein Klerud Johannessen

En av kransene hadde påskriften: «Du blir ikke glemt, Torstein. Fra elevene ved Romsdal videregående skole».

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Rektor Rød sier hendelsen naturlig nok har påvirket hele russetiden for avgangselevene i Molde, men legger til at han er imponert over hvor flinke elevene har vært til å støtte hverandre.

– De har stått veldig sammen i sorgen, og backet hverandre opp. Det har vært imponerende og rørende å se.

– Ubeskrivelig følelse

Russepresident Nikolai Skrede sier begravelsesdagen er tøff å takle. Han har kjent Torstein siden barneårene.

– Det er mange her som har hatt mye med Torstein å gjøre, som plutselig må si farvel til en venn for alltid. Det går ikke an å sette ord på en slik følelse, sier han til NRK.

Skrede sier han synes dagens minneseanse var fin og verdig, og han gleder seg over at såpass mange møtte opp for å ta farvel med Torstein.