NRK Meny
Normal

Tøff kamp mot Tromsø

Aalesund må regne med tøff motstand fra Tromsø når den andre serierunden avsluttes i Ålesund i kveld.

AaFK-spillere
Foto: Marita Bolle Andersen / NRK

Tromsø slo Fredrikstad i den første serierunden og kan bli det eneste laget som står med to seire etter to kamper i eliteserien.

Aalesund fikk med seg ett poeng fra Nadderud etter et målløst oppgjør mot Stabæk forrige helg.

Tromsø har vunnet fire av sju innbyrdes oppgjør mellom de to lagene i Ålesund.

Men Aalesund har vunnet de to siste oppgjørene i Ålesund. I 2010 vant AaFK 2-0, i 2011 endte kampen 1-0 med Enar Jääger som matchvinner.

Målfattige oppgjør

Det blir gjerne lite mål i kampene mellom Aalesund og Tromsø. I tre av de fire siste kampene mellom de to lagene er det bare blitt scoret ett mål.

Ingen av lagene slapp inn mål i den første serierunden. Det er to lag som er kjent for godt defensivt arbeid som møtes i Ålesund.

Aalesund har ikke tapt på sine 6 siste hjemmekamper i eliteserien Det siste tapet var mot Molde 28. august 2011. Molde vant den kampen 3-1.

De tre siste hjemmekampene i elteserien har endt med seier for Aalesund.

Årst på veg mot hundre

Ett av spørsmålene er om spissveteranen Ole Martin Årst vil passere 100 mål i eliteserien. Skal det skje mot Aalesund må han score to ganger.

Årst har 98 mål i eliteserien. Blant dagens aktive spillere er det bare Arild Sundgot, med sine 112 mål, som har scoret mer.

Aalesund har ikke noe tilsvarende å vise til. Den mestscorende AaFK-spilleren er Magnus Sylling Olsen med 11 mål i eliteserien.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal stiller med det samme mannskapet som startet mot Stabæk på Nadderud.