NRK Meny
Normal

To stiller til valg mens en trer av

Til helgen vil Kristiansund invaderes av ungdom. Der skal de velge ut hvem de mener skal representere ungdommens interesser i Møre og Romsdal.

Ungdomspanelet

UP: Marie Solgard (f.v.), Marthe Emilie Hansen og Håkon Strand skal møtes i Kristiansund kommende helg. Da skal de sammen med ungdommer fra hele fylket velge ut sitt nye talerør i Ungdomspanelet.

Foto: PRIVAT

En kommer kanskje til å følge i pappas fotspor, mens noen drømmer å være folkevalgt på Stortinget.

På fredag reiser to representanter fra hver kommune til Kristiansund for å delta i Ungdommens fylkesting. Her skal blant annet årets ungdomskommune kåres og det skal velges et nytt Ungdomspanel (UP).

NRK skal være til stede under fylkestinget, og her kan du bli kjent med tre av medlemmene som har representert Møre og Romsdals ungdommer det siste året.

Marthe Emilie Hansen (19)

Motto: «Enten går det bra, eller så går det over»

Leder i Ungdomspanelet Møre og Romsdal, Marthe Emilie Hansen

Marthe Emilie Hansen er snart ferdig som leder for UP. Temaet hun brenner for er ungdom og psykisk helse.

– Når så mange unge, som en dag skal ta vare på samfunnet og landet vårt, sliter psykisk på en slik måte at det går utover livskvaliteten, er det på tide å prioritere løsninger.

Hvem er ditt forbilde?

– Jeg har alltid hatt min far som et generelt forbilde. Han har for meg vært en rettferdig, positiv, livsglad og klok mann. Jeg tror nok samtalene jeg har hatt med pappa, er noe av det som har påvirket og formet meg mest.

Håkon Strand (20)

Motto: «There ain't no such thing as a free lunch»

Medlem i Ungdomspanelet, Møre og Romsdal.

Håkon Strand har vært varamedlem i UP det siste året. Til helgen går han for gjenvalg. Han kommer fra Ellingsøya i Ålesund, som han mener er det beste stedet i hele kommunen.

– Ellingsøya og Ellingsøyfjorden er utrolig viktig for øya og er grunnsteinen i lokalsamfunnet vårt. Gir også barn og unge mulighet til å bruke holmene i fjorden.

Strand spiller volleyball på fritiden og jobber i butikken til far sin. Hvor Strand ser seg selv om 10 år, kan du se i videoen over.

Marie Solgard (18)

Motto: «Om det ikke går bra så går det over»

Marie Solgard, medlem i Ungdomspanelet Møre og Romsdal

Når Marthe Hansen trer av, vil Marie Solgard tre inn. Til helgen skal Solgard stille til valg som ny leder for UP. Hun studerer i Molde for å bli lektor og vil jobbe med å gjøre Møre og Romsdal til et attraktivt fylke.

Om du fikk invitere fire kjente personer til et middagsselskap, hvem inviterer du?

– Jenny Skavlan, livlig dame med mye hun kan føre til samtalen. Jon Almaas, fordi en aldri kan få nok av Jon Almaas. Justin Bieber, og det er ikke fordi jeg er fan, men fordi han faktisk er Justin Bieber. Til slutt Edward Snowden, fordi jeg har så altfor mange spørsmål.