To ferger over Langfjorden kan komme raskt

Daglig leder i Langfjordforbindelsen, Britt Flo, tror to ferger over Langfjorden vil komme raskt.

Ferje Sølsnes - Åfarnes

Trafikken har økt kraftig i fergesambandet Åfarnes-Sølsnes. Nå kan det komme to ferger i sambandet.

Foto: Roar Strøm / NRK

Trafikken i fergesambandet Åfarnes-Sølsnes har økt kraftig, og lokale forkjempere har trykket på for å få fortgang i arbeidet med å få på plass to ferger i sambandet.

Innen et år

Mandag ettermiddag behandlet samferdselsutvalget i Møre og Romsdal saken og ga grønt lys for en løsning med to ferger.

Britt Flo

Daglig leder i Langfjordforbindelsen, Britt Flo, er godt fornøyd med at politikerne vil ha to ferger på Åfarnes-Sølsnes.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Vi er veldig godt fornøyd. Vi tok opp saken for en måned siden. Administrasjonen tok tak i det umiddelbart, og så har samferdselspolitikerne i dag sagt at de vil sette inn to ferger på Åfarnes-Sølsnes så det er vi veldig godt fornøyd med, sier Britt Flo.

– Det kom jo opp spørsmål i dag hvor raskt dette kan skje, og svaret var at det kan ta inntil et år. Det er avhengig av når Fjord1 kan sette inn en ny ferge, om de har noe tilgjngelig eller om de må bygge en ny ferge.

– Folk er villig til å betale

Midlertidig betyr det at billettprisen for de som reiser med ferga blir dyrere. Adminisitrasjonen ville sette opp prisen med tre takstsoner, politikerne landet på en økning på to takstsoner. Både politikere og lokale forkjempere tror fok er villig til å betale en høyere pris.

– Rammene ligger der. Skal tilbudet bli bedre må vi være villig til å betale for det. Den viljen tror jeg er tilstede, sa Frank Sve (Frp).

– Dersom du har fergekort så øker prisen for privatbil med 10 prosent fra 40 kroner til 48 kroner. For en tung lastebil så blir økningen på 34 kroner. Det er selvfølgelig en del. Men vi tror det er mye viktigere å få økt en frekvens slik at vi får avgang hvert 20. minutt så vi slipper ventetid og kø, sier daglig leder i Langfjordforbinelsen, Britt Flo.