NRK Meny
Normal

To menn pågrepet på ubebodd øy - politiet tror de står bak flere båttyverier

I går kveld ble to sunnmøringer pågrepet på den ubebodde øya Riste i Sande kommune. Politiet tror de to mennene står bak flere båttyverier den siste tiden.

 25 f. Day Cruiser stjålet 28.07.15

Denne båten ble stjålet fra Humla-Vegsund tirsdag. Torsdag kveld ble den funnet på øya Riste i Sande. Tyvene befant seg også på øya.

Foto: Sunnmøre politidistrikt

Det var i 13-tiden torsdag at politiet fikk tips om en båt som lå i fjøresteinene på den ubebodde øya Riste. Det har vært en rekke båttyverier på Sunnmøre den siste tiden og da politiet kom til stedet, fikk de bekreftet at båten som lå der var en båt som ble stjålet fra Vegsundet tidligere i uka.

– Vi søkte gjennom øya og den ene mannen overga seg til politiet. Den andre mannen gjemte seg, men ble pågrepet i 22-tiden, sier operasjonsleder Borge Amdam ved Sunnmøre politidistrikt.

LES OGSÅ:

Kjenninger av politiet

De to mennene er i 30-årene og kommer fra Sunnmøre. Mennene er kjenninger av politiet og de har tidligere stjålet flere båter.

I sommer har minst 24 båter blitt stjålet på Sunnmøre, og politiet mistenker at de to som ble pågrepet står bak flere av hendelsene.

– Vi har et håp om at vi nå har pågrepet de tjuvene som har vært mest aktive den siste tiden, sier Amdam.

De to skal avhøres i dag. Etter avhørene skal det vurderes om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

Laster kart, vennligst vent...

Fem politifolk var i aksjon i går for å ta tyvene på øya Riste. Også redningsskøyta var på plass.