Tipper 2-0 til Norge

– Det blir fryktelig spennende, sier assistenttreneren på landslaget som møter Ungarn på Ullevål i kveld.

Torske

Assistenttrener Jarl Torske fra Sunndal håper på 2–0 til Norge i kveld

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

66-åringen drømmer om at Norge slår Ungarn 2–0 i kveldens EM-kvalifiseringskamp i fotball på Ullevål stadion. Siden mandag har troppen vært samlet på Lillestrøm til de siste forberedelsene.

Viktigste kamp på norsk jord

Noen mener kveldens kamp er den viktigste som fotball-landslaget spiller på norsk jord på mange mange år. Vinner de i kveld, kan de nå EM i Frankrike neste sommer.

– Det er stor ståhei og vi har selvfølgelig stort fokus på kampen i kveld og returkampen i Budapest på søndag, sier Jarl Torske. Herrelaget har jo ikke vært i sluttspill siden 2000, så da skjønner jeg forventningene!

Jarl Torske

Jarl Torske er en sindig kar, men scorer Norge spretter han nok opp for å juble med

Foto: NRK

Sindig assistent til Høgmo

Jarl Torske har assistert herrelandslagstrener Per-Mathias Høgmo siden mars 2014, men de to har jobbet sammen lenge før det. Da damelandslaget tok gull i Sydney-OL i 2000 var også Torske og Høgmo trenerteam. Torske omtaler seg selv om en sindig trener som er rolig på benken, men som nok kommer til å delta i jubelen hvis Norge scorer i kveld.

– Da spretter jeg nok opp jeg også, sier Torske. Fotball handler om opplevelser og det skal vi gi det norske folk i kveld!

Kampen vises på TVNorge og overføres i NRK P1 fra klokka 20:30