NRK Meny
Normal

Tiltalte fikk refs av dommeren

SUNNMØRE TINGRETT (NRK): Tingrettsdommer Kjetil Gjøen gav den tiltalte 24-åringen er reprimande for gårsdagens gest.

Dommer Kjetil Gjøen

Dommer Kjetil Gjøen var ikke imponert over tiltaltes gest torsdag ettermiddag.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Da tiltalte i går fikk tillatelse til å forlate salen under Kripos-rådgiver Cato Meijers fremleggelse av elektroniske funn, viste 24-åringen fingeren til seniorrådgiveren på vei ut.

Dommeren varslet reaksjoner på gesten fredag morgen, og det var akkurat det som skjedde.

– Jeg må bare minne tiltalte om at vi ikke kan ha noe av slik oppførsel som vi så i går. Jeg stoler på at du har snakket med fin forsvarer om dette, slik at vi ikke får noen gjentagelse av episoden, sier Gjøen.

Mor og mormor skal vitne

Fredag er den fjerde dagen i rettssaken mot 24-åringen som er tiltalt for drapet på Anja Weløy Aarseth på byfjellet Aksla i august i fjor.

Tidligere i uken har det vært gjennomgang av vitner og tekniske spor på menyen.

Fredag blir det fremlegging av langt mer personlig karakter, ettersom mor til avdøde skal innta vitneboksen. Også tiltaltes mormor skal snakke i rettens påhør.

I tillegg skal rettsspsykiaterne Terje Tørrissen og Michael Setsaas legge frem sin vurdering av tiltalte.

Trusler

Videre skal retten høre to politibetjener snakke, i forbindelse med den tredje leddet i tiltalten, nemlig truslene mot politibetjentene i desember 2012.

Mandag vil sannsynligvis bli rettens siste dag, og da er det befaring på byfjellet Aksla som står på timeplanen. Da vil det også bli tid til prosedyrene, som vil konkludere rettssaken.