NRK Meny
Normal

Tiltalt for overgrep, trusler og sjikane

En mann fra Sunnmøre er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente, for å ha slått og sparket henne og truet hennes familie via Facebook og SMS.

Tingrett

TILTALT: En mann er tiltalt for å ha hatt samleie med en mindreårig jente, slått og sparket henne og truet hennes familie via Facebook og SMS.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mannen i 30 årene er tiltalt for å ha hatt samleie med et barn under 14 år høsten 2014, og for seksuell omgang med barn under 16 år. Hendelsene gjelder samme jente. Mannen er tidligere straffet for det sistnevnte.

Han fra en kommune på Sunnmøre skal også ha sparket og slått den unge jenta.

Den tiltalte har ved flere anledninger truet og plaget jentas far og mor via Facebook og SMS. Mellom 15. mars og 15. april 2015 skal han ha truet med å «knulle», «pryle», «knekke dem fysisk og psykisk» og «drepe» faren og hans familie. I en melding til jentas mor skrev den tiltalte «E slår dokke ihjel heile gjengen». For alt dette er han tiltalt for straffelovens paragraf 227.

Mannen skal ved gjentatte anledninger ha brutt besøksforbudet han er ilagt mot familien og lagt ut flere sjikanerende meldinger på Facebook der han har tagget dem ved navn. Han skrev blant annet at faren og moren hadde lav IQ, ikke passet inn i samfunnet, var et kriminelt ektepar, burde vært slaktet og drev med innavl.

Saken skal opp i Sunnmøre tingrett 15. september.