NRK Meny
Normal

Overgrepstiltalt avslørt av internasjonalt politi

En mann fra Sunnmøre i 30-årene er tiltalt for omfattende overgrep mot egne barn.

Overgrepsbilder politi

Det var i fjor vår at Kripos ble varslet av utenlandsk politi om sunnmørsmannen, etter at overgrepsbildene ble lagt ut på internett. Bildet over er en illustrasjon.

Foto: NRK

Mannen ble avslørt av internasjonalt politi etter at han la ut grove overgrepsbilder av egne barn på internett.

Ifølge tiltalen har mannen over flere år forgrepet seg mot to barn da de var i alderen 10 til 14 år. Han er også tiltalt for vold mot flere familiemedlemmer.

Mannens ektefelle er også tiltalt for vold og for passiv medvirkning til overgrepene.

Utenlandsk politi varslet Kripos

Det var i fjor vår at Kripos ble varslet av utenlandsk politi om sunnmørsmannen, etter at overgrepsbildene ble lagt ut på internett.

Avsløringene førte til at mannen fra Sunnmøre ble pågrepet og varetektsfengslet.

Etterforskningen har avdekt at mannen over flere år systematisk har forgrepet seg seksuelt mot egne barn i alderen 10 til 14 år.

Overgrepene har vært svært grove. Han har i tillegg produsert store mengder med overgrepsbilder som han senere har publisert på nett.

Særs alvorlig sak

Tiltalen mot mannen er en av de mest alvorlige som er tatt ut i Norge etter § 195 i straffeloven., og har en strafferamme på 15 år.

Aktor i saken, statsadvokat Jogeir Nogva sier at dette er en sak der det blir lagt ned påstand om en veldig lang fengselsstraff.

Mannens er også tiltalt for vold mot familiemedlemmer. Ifølge tiltalen skal volden og overgrepene pågått i en periode på over ti år.

Sunnmøringens kone er også tiltalt for vold mot barna sine, og for passiv medvirkning til overgrepene.

Rettssaken mot mannen starter 5. mai, og retten har satt av seks dager til behandling av saken. Bistandsadvokat for barna er Mette Ekroll Nyland. Håkon Sætre Rasmussen skal forsvare sunnmørsmannen.