NRK Meny

Tidens Krav fornøyd med ny eier

Tidens Krav er den største avisen i Møre og Romsdal som er underlagt nylig oppkjøpte Amedia. Redaktør Tore Dyrnes ønsker Sparebankstiftelsen DNB velkommen.

Tore Dyrnes, tidligere Tidens Krav-redaktør

Tidens Krav-redaktør, Tore Dyrnes, er glad for at Amedia fortsatt har en norsk eier

Foto: Roar Halten / NRK
gamlem
Journalist
Eirik Haukenes
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Den siste tiden har det gått rykter om hvem som blir Amedias neste eier, og mandag ble det bekreftet at Sparebankstiftelsen DNB kjøper opp mediekonsernet.

Tidligere har Telenor og LO vært de største aksjonærene i Amedia, men det er ventet at DNB-stiftelsen kjøper opp hele konsernet og legger eierskapet til sin egen avisstiftelse.

I Møre og Romsdal er Tidens Krav den største avisen som er en del av Amedia, som er Norges nest største mediekonsern. I tillegg er også Aura Avis underlagt konsernet som har totalt 62 abonnementsaviser over hele landet.

Amedia Østfold illustrasjon

MEDIEKONSERN: Amedia eier en rekke lokalaviser over hele landet.

Foto: Amedia/Illustrasjon Rune Fredriksen / NRK

Fornøyd med norsk eier

– Jeg er veldig glad for at vi har fått en avklaring, og for at vi har fått en norsk og langsiktig eier, sier redaktør i Tidens Krav, Tore Dyrnes.

Han tror at forskjellen mellom en norsk og en utenlandsk eier kan være stor.

– Jeg tror det er viktig for å skjønne lokalavisenes rolle i Norge. Vi har ekstremt mange lokalaviser, som spiller en stor rolle lokalt. De er som et lim i mange lokalsamfunn. En norsk eier har bedre forutsetninger for å skjønne det enn en utenlandsk, mener redaktøren.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet i 2002, og eier i underkant av 10 prosent av aksjene i DNB. Utbyttet av disse aksjene blir brukt til ulike samfunnsnyttige prosjekt.

Tillitsvalgt: – Vært spent lenge

Hilde-Christine Brevik er tillitsvalgt i avisen. Hun forteller at også de ansatte er fornøyd med å ha en ny eier på plass.

– Det er fint å ha fått en avklaring. Vi har vært spent lenger, og dette gir oss en forutsigbarhet som vi ikke har hatt, sier hun.

– Det er veldig positivt og det er også det kollegene i redaksjonen har sagt, legger hun til.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.