Tidens Krav fornøyd med ny eier

Tidens Krav er den største avisen i Møre og Romsdal som er underlagt nylig oppkjøpte Amedia. Redaktør Tore Dyrnes ønsker Sparebankstiftelsen DNB velkommen.

Tore Dyrnes, tidligere Tidens Krav-redaktør

Tidens Krav-redaktør, Tore Dyrnes, er glad for at Amedia fortsatt har en norsk eier

Foto: Roar Halten / NRK
gamlem
Journalist
Eirik Haukenes
Journalist

Den siste tiden har det gått rykter om hvem som blir Amedias neste eier, og mandag ble det bekreftet at Sparebankstiftelsen DNB kjøper opp mediekonsernet.

Tidligere har Telenor og LO vært de største aksjonærene i Amedia, men det er ventet at DNB-stiftelsen kjøper opp hele konsernet og legger eierskapet til sin egen avisstiftelse.

I Møre og Romsdal er Tidens Krav den største avisen som er en del av Amedia, som er Norges nest største mediekonsern. I tillegg er også Aura Avis underlagt konsernet som har totalt 62 abonnementsaviser over hele landet.

Amedia Østfold illustrasjon

MEDIEKONSERN: Amedia eier en rekke lokalaviser over hele landet.

Foto: Amedia/Illustrasjon Rune Fredriksen / NRK

Fornøyd med norsk eier

– Jeg er veldig glad for at vi har fått en avklaring, og for at vi har fått en norsk og langsiktig eier, sier redaktør i Tidens Krav, Tore Dyrnes.

Han tror at forskjellen mellom en norsk og en utenlandsk eier kan være stor.

– Jeg tror det er viktig for å skjønne lokalavisenes rolle i Norge. Vi har ekstremt mange lokalaviser, som spiller en stor rolle lokalt. De er som et lim i mange lokalsamfunn. En norsk eier har bedre forutsetninger for å skjønne det enn en utenlandsk, mener redaktøren.

Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet i 2002, og eier i underkant av 10 prosent av aksjene i DNB. Utbyttet av disse aksjene blir brukt til ulike samfunnsnyttige prosjekt.

Tillitsvalgt: – Vært spent lenge

Hilde-Christine Brevik er tillitsvalgt i avisen. Hun forteller at også de ansatte er fornøyd med å ha en ny eier på plass.

– Det er fint å ha fått en avklaring. Vi har vært spent lenger, og dette gir oss en forutsigbarhet som vi ikke har hatt, sier hun.

– Det er veldig positivt og det er også det kollegene i redaksjonen har sagt, legger hun til.

Siste video/lyd

Jegarar i i Møre og Romsdal seier sal av skog øydelegg for jakt i distrikta. Statskog har snart selt all skog i Møre og Romsdal til private.
Så skal det handle om den omdiskuterte selfangsten. I Tjørvåg i Herøy ligg det einaste mottaket av sel i landet, og næringa har i mange år vore inne i ei laber utvikling. Men eigarane har likevel tru på framtida....
Legevakta i Ålesund flytta i dag inn i nye lokaler berre eit steinkast unnna dei gamle. Frå no av kan pasientar bli lagt inn for observasjon og behandling.