NRK Meny

Tidenes skoleløft i Kristiansund lover rådmann

– Det blir tidenes skoleløft. Det sier rådmannen i Kristiansund om forslaget til ny skolestruktur som i dag ble lagt frem han i dag.

Innlandet skole
Foto: Roar Halten

Aller størst glede var det på Innlandet skole i dag. Skolen var truet av nedleggelse, men rådmannen ønsker å bevare skolen.

Lisbeth Sandvik

Lisbet Sandvik

Foto: Roar Strøm

– Dette er en kjempegod nyhet og veldig positivt. Skolen på Innlandet har alltid vært et samlingspunkt i bydelen Både i skoletida og etter. Her er vi på dugnader, her er barna våre og leker, og det er også et samlingspunkt for voksne i bydelen, sier Lisbet Sandvik som har sine barn som elever på Innladet skole.

Fire skoler blir til to

Arne Ingebrigtsen

Rådmann Arne Ingebrigtsen

Foto: Roar Halten

I dag la rådmann Arne Ingebrigtsen frem forslaget til ny skolestruktur. Han kaller forslaget for tidenes skoleløft i nordmørsbyen.

– Ja. det vil jeg si at det er. I Kristiansund har vi en gjennomsnittlig alder på skolebyggene på 50 år. Den eldste feirer 100 år snart, sier Ingebrigtsen.

Skolene på Rensvik og Bjerklund blir slått sammen til en ny skole i Omnsundet. Goma og Dalabrekka blir til en ny skole på Atlanten. Så vil Innlandet og Allanengen skoler danne en felles enhet.

Ap skeptisk til rapporten

Kristiansund Arbeiderparti har allerede uttrykt skepsis til planene. Men de mener at rapporten om skolestrukturen inneholder mange gode og viktige momenter.

–Det er på mange områder en grundig rapport. Men det er også noen elementer i den vi vil se nærmere på. Vi synes delingstallet i rapporten er satt for høyt, og gjenspeiler ikke den lærertettheten vi ønsker i skolen.

Vi er også bekymret for at rapporten ikke berører en del elementer grundig nok, slik som: folkehelse, trafikk og samferdsel ved eventuell endring av skolestrukturen, tomtene og byggene som eventuelt står igjen etter nedleggelse, skriver partiet i en pressemelding.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.