NRK Meny
Normal

Terminalen i Ålesund kan få arrangørpris

Fem arrangører skal kjempe om utmerkelsen «Årets helårsarrangør». Terminalen i Ålesund kan gå helt til topps.

Terminalen Byscene i Ålesund

Terminalen byscene i Ålesund kan bli årets helårsarrangør i 2016.

Foto: Lena Høyberg / NRK

De fem finalistene til prisene klare etter at fagjuryen har avsluttet sitt arbeid. Nå er det opp til medlemmer og kollegaer i Konsert-Norge å avgjøre hvem som kan smykke seg med heder og ære etter prisutdelingen på Parkteatret i Oslo fredag 3. mars.

Synnøve Sandnes i Terminalen

Synnøve Sandnes er daglig leder i Terminalen i Ålesund.

Foto: Leiv-Erik Bondevik / NRK

– Det skjer mye på Terminalen. I går hadde vi besøk av artisten Dagny, og i dag har vi en Web-dag. Det skal være en flerbruksscene der vi både kan ha de største konsertene, de minste konsertene og vi kan ha konferanser og bedriftsarrangement, sier daglig leder Synnøve Sandnes.

Musikkscenen Terminalen i Ålesund er i godt, tøft selskap sammen med Rockeklubben i Porsgrunn, EnergiMølla, Rockefeller og Union Scene.

– Dette er veldig gjevt. Vi var nominert til samme pris i fjor, men da hadde vi hatt åpent kun i ni måneder. Nå er vi nominert to år på rad. Og det er stort å bli nominert ved siden av Rockefeller, som har arrangerer mye og som har et vanvittig spenn i arrangementene sine, sier Sandnes.

Bak Terminalen står festivalarrangøren Momentium i Ålesund, som i tillegg til Terminalen arrangerer festivalene «Jugendfest», «ÅlesundLive» og «Sommerfesten på Giske».

Enighet i fagjuryen

Juryen har bestått av Silje Halstensen som også er kjent som artisten Bendik, artisten Sondre Justad, Kim Robin Klev som er kritiker i Dagbladet og Erlend Buflaten, presseansvarlig i Music Norway.

Sondre Justad

Artisten Sondre Justad er med i fagjuryen.

Foto: Bjørn Erik Olsen / Avisa Nordland

Ifølge pressemeldingen fra Norske Konsertarrangører (NKA) har juryen vært enige om finalistene.

Juryen har valgt både stort og smått, rart og alminnelig, sentralt og provinsielt, og håper at nettopp det skal speile det voldsomme mangfoldet som finnes i den norske kulturfaunaen.

– Det betyr veldig mye for oss at også artistene setter pris på oss. Senest i går fikk vi høre fra Dagny at hun hadde gledet seg stort til å så spille på Terminalen. Ryktet går om at dette er den kuleste scenen i Norge. Dette er veldig gøy og det er dette vi har jobbet for, sier Sandnes til NRK.

Fjorårets vinner ble klubben BLÅ i Oslo.