Tenker de største tankene i fjellet

Statsminister Jens Stoltenberg åpner i kveld årets fjellfestival på Åndalsnes.

Fjellet

Stoltenberg på fjellfestival.

Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud benyttet sjansen til å ta turen opp til skihytta ved Skorgedalsbu i Rauma da de besøkte Romsdalen i dag. De skal delta på årets fjellfestival.

Fjellfestival

Schulerud og Stoltenberg på tur.

Viktig avveksling

For statsministeren er fjellet en veldig viktig avveksling i en hektisk hverdag. Han har i de senere årene blitt flinkere til å bruke naturen, og går mer i fjellet.

– Da tømmer jeg hodet mitt for alle bekymringer og jag og mas fra dagliglivet, og konsentrerer meg heller veldig om turen, sekken og støvlene. Hvor jeg skal gå og sånne ting. Da lar jeg tankene fly, og jeg tenker kanskje de største tankene når jeg er i fjellet, sier Stoltenberg.

Fjellet

Jens Stoltenberg åpner årets fjellfestival

Lot seg imponere

Stoltenberg lot seg imponere over fjellene og naturen i Romsdalen, og gleder seg til å gå noen turer selv denne uka.

Det er en vakkert og flott område med vakre og flotte fjell som er veldig fine å se. Jeg har vært mye i området, men det har vært i arbeid og politiske møter. Nå er jeg her mer på ferie. Ved å gå i fjellet får jeg en nærhet til dette området som man får gjennom å gå ordentlig gjennom fjellet, sier Stoltenberg.

– En del av vår identitet

Stoltenberg forteller videre at fjellet er en del av vår norske identitet. Og at det er norske fjell som har vært med å forme oss og er den viktig del av Norge.

Fjellfestival

Stoltenberg og Schulerud leser kart.

– Det er en stor opplevelse for alle som går i fjellet. Det å oppleve å bli veldig sliten, og det å få oppleve storheten i norske fjell. Det er en helt enestående opplevelse som man bare må gjøre selv. Ingen kan gjøre det for deg, man må oppleve det selv, fortsetter Stoltenberg.

Det er flott at fjellfestivalen arrangeres, og den er en del av Norge. Og Åndalsnes og Møre og Romsdal er et fint sted å starte mange fine fjellturer, avslutter Jens Stoltenberg.