Hopp til innhold

Teensa ble bønnhørte med sol

Når det har vært jobba intenst med en festival i månedsvis, og været ble som det ble i Ålesund lørdag, smilte alle fra øre til øre under Sea Side Soul-konserten på Rådhusplassen.

400 barn og ungdommer var med i koret

400 korister og dansere fra Soul Children-kor over hele landet viste seg frem på Rådhusplassen i sola lørdag ettermiddag.

Lørdag var Vidar Åsebø en lettet mann. De siste dagene har han tatt seg fri fra jobben og sammen med andre foreldre jobbet nærmest dag og natt for å få på plass de siste detaljene til musikkfestivalen Sea Side Soul i Ålesund.

Soul Children gathering

Det var i for to år siden dirigenten i Ålesund Soul Children sammen med flere ledere i koret fikk ideen om å invitere Soul Children kor fra hele landet til Ålesund i pinsa 2017 for å ha det gøy.

Bergen og Åsane Soul Children på scena

Bergen og Åsane Soul Children er et av gjestekora på Sea Side Soul i Ålesund i pinsa. De hadde for øvrig med seg paraplyer, men bare for å bruke i dansen

Foto: Leiv-Erik Blix Bondevik / NRK

– Vi ønsker å gjøre noe ekstra for de mange flotte ungdommene i Soul Children og tenkte at ei langhelg i Ålesund kunne være tingen, sier Åsebø.

Han forteller om workshops for band, lydfolk og dansere og mange konserter selvfølgelig.

Proft opplegg

Festivalgjengen har hentet toppartister både fra inn- og utland for å krydre helga.

Det er ikke hverdags med gratiskonsert på Rådhusplassen i Ålesund med sol til og med

Flere hundre tilskuere møtte frem for å se og høre de 400 ungdommene synge gospel

Foto: Leiv-Erik Blix Bondevik / NRK

– Vi ønsker å vise frem dagens unge at det er utrolig mange gode gospelartister og derfor har vi blant andre fått Dee Jones fra USA over. Men her er også Ole Børud og et band som kan blåse øra av de fleste, smiler Åsebø.

Vokser og vokser

Dirigent Vidar Åsebø i Ålesund Soul Children storkoste seg med å dirigere 400 teens

Når du har jobba i dagevis med detaljer og det blir sol på rådhusplassen, er det grunn til å være kjempeglad! Dirigent Vidar Åsebø er i hvert fall kjempeinspirert

Foto: Leiv-Erik Blix Bondevik / NRK

Soul Children har nå 170 kor over hele landet. I Ålesund i pinsehelga er det kor fra Steinkjer i nord til Flekkerøya i sør. Ålesund Soul Children er blant de største med 100 medlemmer. Til sammen er det 400 ungdommer mellom 10 og 19 som er med på Sea Side Soul. Lørdag ettermiddag var det gratiskonsert på Rådhusplassen i Ålesund med sol fra blå himmel.

– Der ble vi nok bønnhørte alle sammen, både vi voksne og teensa, smiler dirigenten som fikk lov å løfte armene og sette i gang 400 ungdommer samtidig.