TeaterJazzhus-kake for tidlig

Molde Næringsforum skulle feire Teater- og jazzhus med kake, men no kan kulturhusplanene være truet.

JazzTeaterhus-kake

Leder i Molde Næringsforum, Stein Berg Oshaug, og ordfører Jan Petter Hammerø hadde kake med motiv av Teater- og jazzhuset.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

TeaterJazzhus-kake
Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Kulturlivet i Molde frykter at utsetting av Teater Jazzhus-saka i formannskapet tirsdag kan velte alle planene om kulturhus på Gørvelplassen.

Utsettinga vakte stor forundring og sinne hos lederne av kulturinstitusjonene som har gått sammen om et nytt felles kulturhus.

AP trenger tid

Sidsel Rykhus (AP)

Sidsel Rykhus - leder i Molde Arbeiderparti.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

- Vi i Molde Arbeiderparti vil at hele medlemsmassen skal få være med å diskutere saka, sier leder Sidsel Rykhus.

Vi har hatt for lite tid til å diskutere saka siden den var opp i plan- og utviklingsstyret.

Hun tror ikke de vil velte hele prosjektet ved å utsette det. Selv har ikke Rykhus flagget hvilket syn hun har på teater- og jazzhuset.

Frp delt

Fremskrittspartiet er ett av flere parti som er delt i synet på nytt kulturhus. Per Gunnar Kroknes stemte for utsetting og er selv kritisk til å bruke penger på dette nå.

Per Gunnar Kroknes

Per Gunnar Kroknes fra Frp.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

- Dette er et kjempeprosjekt, sier Kroknes, men timinga opp mot kommuneøkonomien er maksimalt uheldig. Når vi må skjære ned på helse og pleie, skole, tilbud til funksjonshemma og lignende, så blir det feil å bruke penger på teater- og jazzhus i denne situasjon, sier Kroknes.

Kompromiss

Jan Egil Korseberg fra Kristelig folkeparti sier de nå vil jobbe for å finne fram til et kompromiss slik at vi kan få et enstemmig positivt vedtak i kommunestyret.

Skuffet

Teatersjef Carl Morten Amundsen sier de er veldig skuffet. De hadde trodd på et positivt vedtak i formannskapet men er forundret over det som skjedde.

- Dersom vedtakene kommer i kommunestyre og fylkesting slik som planlagt, da er det ingen fare, sier teatersjefen.

-Men hvis dette er starten på en utsettelsesprosess, da er det fare, sier han. Men vi hører hva som blir sagt, at de ønsker mer tid til diskusjon i egne partier og det får vi på en eller annen måte respektere.