– Jeg har ikke tatt jobben for å bli populær

Den nye styrelederen i Helse Møre og Romsdal mener at det finnes viktigere saker enn å være populær.

Stein Kinserdal

Stein Kinserdal er den nye lederen i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Sverre Lilleeng / NRK

Torsdag ble det kjent at Stein Kinserdal overtar vervet som styreleder i Helse Møre og Romsdal etter John Harry Kvalshaug.

Kinserdal er i dag direktør ved sjukehuset i Vestfold som ligger i Tønsberg. Denne jobben fortsetter han i, og 1. mai tar han over som ny leder for de fire sjukehusa i Møre og Romsdal.

– Det viktigste for meg er ikke å være populær, men det er viktigere å ha respekt for den jobben som skal gjøres, og ta beslutninger som vil bringe spesialisthelsetjenesten i Møre og Romsdal videre, sier den nye styrelederen.

Ikke sikker på hvor sjukehuset skal ligge

Kinserdal er klar på at lokalisering av det nye sjukehuset for Romsdal og Nordmøre blir den største saken han får på sitt bord. Men den nye styrelederen har ikke gjort seg opp en mening om hvor sjukehuset bør ligge.

– Jeg har overhodet ikke gjort meg opp en mening om hvor sjukehuset bør ligge. Før jeg gjør det vil jeg gjøre meg kjent med de utfordringene som Møre og Romsdal står opp i.

Han er klar på at det blir mange turer til Møre og Romsdal i tiden fremover.

– For å kunne få til en best mulig plassering av det nye sjukehuset er det viktig at jeg er i området for å møte folk utenom de formelle organene. Men jeg kommer til å bruke mesteparten av de normale arbeidsdagene mine i Vestfold, sier Kinserdal.