NRK Meny
Normal

Tall Ships bruker ungdom og folkeliv for å trekke store skip til byen

Tall Ships Races Ålesund bruker ungdom for å promotere neste sommers folkefest.

Tall Ships Races promo-video

Ungdomen står fremst når Tall Ships Races skal til Ålesund.

Foto: Tall Ships Races Ålesund

Prosjektleder i Tall Ships Races Ålesund, Albert E. Gjørtz

Prosjektleder i Tall Ships Races Ålesund, Albert E. Gjørtz.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Om nøyaktig ett år fylles Ålesund med store folkemengder og over 100 skip. Tall Ships Races Ålesund har allerede vært under planlegging i flere måneder, men nå merker arrangørene at det nærmer seg. Filmen, som ble publisert denne uken, brukes for å promotere Ålesund som vertshavn under The Tall Ships’ Races 15. – 18. juli 2015.

Prosjektleder Albert E. Gjørtz håper at den nye filmen skal skape flotte forventninger.

– Det er viktig at vi får ut det glade budskapet om at det skal arrangeres en stor folkefest i Ålesund neste sommer. Derfor har vi laget en film med ungdommelig preg som viser frem en spennende by med mye folkeliv, sier prosjektlederen.

– Vi vil også at ungdom skal få øynene opp

«Port of friendship»

Slagordet for arrangementet ble avgjort denne uken, og vinneren ble «Ålesund – port of friendship». Filmen skal promotere Tall Ships Races 2015 slik at flere tar turen til byen.

– Filmen viser at det er verdt det å ta turen til Ålesund under Tall Ships. Men vi bruker den også i alle havnene der det er Tall Ships i år slik at de skutene som er der også vil komme hit neste sommer, sier Gjørtz.

Håper på minst 100 skip

Under Cutty Sark i 2001 fikk Ålesund besøk av omtrent 100 skip. Nå har byen fått enda flere kaimeter, og Gjørtz håper at minst like mange vil ta turen i 2015.

– Det må vi klare å lage plass til. Jeg tror at mange kommer til å komme – og det vil den flotte filmen hjelpe til med. Menneska og livet i byen skal friste folk til å komme.

Tall Ships Races Ålesund leide inn nyutdannede filmskapere for å lage filmen. Gjørtz forteller at filmen har fått veldig gode tilbakemeldinger hittil.