NRK Meny
Normal

Tall Ships bruker ungdom og folkeliv for å trekke store skip til byen

Tall Ships Races Ålesund bruker ungdom for å promotere neste sommers folkefest.

Tall Ships Races promo-video

Ungdomen står fremst når Tall Ships Races skal til Ålesund.

Foto: Tall Ships Races Ålesund

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Prosjektleder i Tall Ships Races Ålesund, Albert E. Gjørtz

Prosjektleder i Tall Ships Races Ålesund, Albert E. Gjørtz.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Om nøyaktig ett år fylles Ålesund med store folkemengder og over 100 skip. Tall Ships Races Ålesund har allerede vært under planlegging i flere måneder, men nå merker arrangørene at det nærmer seg. Filmen, som ble publisert denne uken, brukes for å promotere Ålesund som vertshavn under The Tall Ships’ Races 15. – 18. juli 2015.

Prosjektleder Albert E. Gjørtz håper at den nye filmen skal skape flotte forventninger.

– Det er viktig at vi får ut det glade budskapet om at det skal arrangeres en stor folkefest i Ålesund neste sommer. Derfor har vi laget en film med ungdommelig preg som viser frem en spennende by med mye folkeliv, sier prosjektlederen.

– Vi vil også at ungdom skal få øynene opp

«Port of friendship»

Slagordet for arrangementet ble avgjort denne uken, og vinneren ble «Ålesund – port of friendship». Filmen skal promotere Tall Ships Races 2015 slik at flere tar turen til byen.

– Filmen viser at det er verdt det å ta turen til Ålesund under Tall Ships. Men vi bruker den også i alle havnene der det er Tall Ships i år slik at de skutene som er der også vil komme hit neste sommer, sier Gjørtz.

Håper på minst 100 skip

Under Cutty Sark i 2001 fikk Ålesund besøk av omtrent 100 skip. Nå har byen fått enda flere kaimeter, og Gjørtz håper at minst like mange vil ta turen i 2015.

– Det må vi klare å lage plass til. Jeg tror at mange kommer til å komme – og det vil den flotte filmen hjelpe til med. Menneska og livet i byen skal friste folk til å komme.

Tall Ships Races Ålesund leide inn nyutdannede filmskapere for å lage filmen. Gjørtz forteller at filmen har fått veldig gode tilbakemeldinger hittil.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.