Svorkastyret usikre på lovbrudd

Styret i Svorka er sjøl usikre på om det har skjedd lovbrudd i saka der det kommunale kraftselskapet blir beskyldt for flere lovbrudd i toppledelsen. Det sier styreleder John Ole Aspli.

John Ole Aspli

Styreleder i Svorka John Ole Aspli

Foto: Rindal kommune

Styrelederen sier han no vil  ha åpenhet etter påstandene i Adressseavisen og kaller inn til pressekonferanse mandag ettermiddag.

I følgje Adresseavisa skal mellom anna avtroppende administrerende direktør, Ove Skrøvset ha gjort seg skyldig i flere lovbrudd, mellom anna at han har fått Svorka til å betale oppussing av hytta si.

Vil snakke ut

Behovet er stort for åpenhet fordi her blir det skrevet ting som er basert på interne dokument, sier Aspli. Eierskapet og organisasjonen er informert, sier styrelederen, men no må også almenheten få korrekt informasjon, sier han.

Styret har foreløbig ikke meldt saka til politiet, men har vurdert det veldig grundig, sier Aspli.

Utelukker ikke anmeldelse

- Kan du bekrefte at det har skjedd lovbrudd?

- Ja, både ja og nei, sier styrelederen. Det er vi litt usikre på. Her er det blant anna litt som er avkrefta eller oppgjort i ettertid, så hva som er riktig det må hele bildet forklare, sier Aspli.

Aspli vil ikke utelukke at de går til politiet for å be om at det blir etterforsk, men så langt har styret samstemmig gjort sine konklusjoner og vurderinger, sier Aspli.

Vaklende tillit

Styrelederen sier han også ser at dette kan gå på tilliten løs til han sjøl.Det er kasta et lys på mitt arbeid og vårt arbeid i styret som vi er veldig lite tilfreds med. 

På både egnbe vegne og styret vegne kan han love at de har brukt alle mulige ressursser på ¨håndtere saka på en grei måte.

- De som har fått førstehånds informasjon om dette har uttrykt i klartekst tillit til arbeidet styret har gjort, sier Aspli.

 Vil vurdere etterforsking

Lensmann i Surnadal og Rindal, Olav Halse, ssierr de sjøl ikke så langt har vurdert å sette i gang etterforsking i Svorkasaka.

Lensmannen utelukker likevel ikke at det kan bli etterforsking og vil ta dette opp med juristene i politiet.