NRK Meny

Svein-Rune (56) løper ti maraton på ti dager

Torsdag sprang Svein-Rune Johannessen maraton nummer seks av ti og har nå tilbakelagt 253 kilometer. – Kroppen føles bra, sier den rutinerte maratonløperen.

Svein-Rune Johannessen

Svein-Rune Johannessen gir tommel opp etter et av løpene.

Foto: Svein-Rune Johannessen/PRIVAT
Medaljer Svein-Rune Johannessen

Så langt har han fått seks av ti medaljer.

Foto: Svein-Rune Johannessen/PRIVAT

56 år gamle Svein-Rune Johannessen fra Ålesund er litt over midtveis i sitt sprøeste påfunn i livet.

Han nøyer seg nemlig ikke med et bedagelig liv på stranda når han ferierer med kone og datter i Italia i sommer. Johannessen skal nemlig løpe ti maratonløp på ti dager. Torsdag gjennomførte han nummer seks og følte seg piggere enn han har gjort de andre dagene.

– I dag brukte jeg 4 timer og 20 minutter, og det er litt fortere enn jeg har gjort ellers. Det kan ha litt med å gjøre at det er fem grader kjøligere i dag enn de fem foregående dagene. Om man kan kalle 27 grader kjølig da, sier han.

Etter torsdagens løp har han sprunget 253 kilometer de siste seks dagene.

Vannblemmer og vond tånegl

Svein-Rune Johannessen løper maraton

LØPSMASKIN: Svein-Rune Johannessen løper ti maraton på ti dager.

Foto: Svein-Rune Johannessen/PRIVAT

Hver dag kl. 08 starter dagens maraton for Svein-Rune og om lag 4,5 timer senere kommer han hjem igjen og legger seg på stranda med kona og datteren.

Noen vil kanskje si at han er litt gal som har satt i gang dette prosjektet, men Johannessen synes det har gått bra så langt.

– Jeg var litt skeptisk og når folk har spurt har jeg sagt at jeg ikke hadde helt troa, men det har gått overraskende bra. Jeg har noen vannblemmer og en tånegl har tatt kvelden, men ellers føles kroppen bra. Det er artig å teste seg litt, og hvis jeg ikke klarer det kan jeg legge meg på stranda eller gjør andre ting, sier han.

– Må være godt trent

Johannessen har sprunget en del maraton tidligere, men har aldri gjennomført noe lignende som dette.

Han understreker at det ikke er alle som kan gjennomføre et slikt opplegg.

– Nei, du er nødt til å være godt trent for å få til dette. Det å løpe 42 kilometer i over 30 varmegrader hver dag krever den del trening.

Johannessen synes det er sosialt og sammen med noen kamerater var han og sprang i Israel tidligere i år. Videre skal de til Berlin og Lanzarote senere i år.

– Jeg synes løping kombinert med strandliv og det å få være med kona og datteren, er veldig kjekt. Jeg føler ikke at jeg går glipp av noe og jeg føler ikke at jeg blir sliten heller, forteller han.

Løpegjengen til Svein-Rune

Det er en stor gjeng som løper maraton i Italia sammen med Svein-Rune Johannessen.

Foto: Svein-Rune Johannessen/PRIVAT

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.