– Flyktningtjenesten i Molde får folk fort i arbeid

Molde fikk tidligere i år bosettingsprisen for å ha bosatt mange flyktninger med gode resultat. I dag fikk flyktningtjenesten i Molde skryt og pris fra SV.

SV-pris

Flyktningtjenesten i Molde mottok lørdag SV-pris. Molde vant tidligere i år regjeringens bosettingspris.

Foto: Roar Strøm / NRK

I mars i år mottok Molde kommune pris for å være best i landet på integrering og bosetting av flyktninger. Flyktningtjenesten i NAV i Molde fikk i dag besøk av SV-bussen.

– Flyktningtjenesten i Molde får folk fort i arbeid, og arbeid er nøkkelen til integrering, sier statssekretær Ahmad Ghanizadeh.

Det ble i 2012 bosatt 55 flyktninger i Molde kommune.

LES OGSÅ:

Molde fikk bosettingsprisen 2012

– Næringslivet har gitt arbeid til flyktningene

Sammen med Ingrid Opedal, 1. Kandidat for Møre og Romsdal SV, stod han for utdelingen av SV sin solsikkepris.

– Det er veldig kjekt at de ser den jobben vi gjør. Vi har et positivt næringsliv som har gitt arbeid til flyktninger, og flyktningene har vært villig til å jobbe og vil oppnå gode resultat, sier Gunnhild Røshol Eide ved flyktningtjenesten til NAV.

SV hoppet i havet

SV gjennomførte også 'hopp i havet' aksjon.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Som et av verdens rikeste land har vi et ansvar for å gi husly til de som flykter fra krig og konflikt, sier Ingrid Opedal.

Opedal var også i Molde i forbindelse med "hopp i havet" aksjon for oljefrie mørebanker. Da SV-bussen ankom havna i Molde hoppet SV-erne utfor brygga.

– Havet har gitt oss rikdom i tusen år og kan gi oss rikdom i mange tusen år til, men da må vi ta vare på ressursene, sier Kim Thoresen-Vestre, 2.-kandidat for Møre og Romsdal SV.


Ta NRK sin valgomat her:

NRK Valgomat 2013