NRK Meny
Normal

Surnadal er årets kulturkommune

– En belønning for langt og godt kulturarbeid, sier ordfører Mons Otnes.

Bøgdaungdommen var ikkje til å stoppe

Det mangler ikke på kultur i Surnadal. Her fra da det store korslaget ble arrangert.

Foto: Steinar Hasselø / Driva

Under fylkeskulturkonferansen onsdag, kunne Norsk Kulturforum Møre og Romsdal utrope Surnadal kommune til vinneren av prisen for årets kulturkommune i fylket.

I en pressemelding skriver juryen at Surnadal kommune har satt seg i førersetet for å være pådriver og sterk støttespiller for kulturell aktivitet i kommunen.

– De har en god forankring av kulturarbeidet med helhetlig og langsiktig planarbeid. Kommunen setter den enkeltes opplevelser og utvikling i sentrum, bruker kulturens egenverdi og merverdi som kulturpolitiske målsettinger, og ser den betydning det har for lokal og regional identitet, trivsel og verdiskapning.

Vinneren er også fylkets kandidat til prisen som Norges kulturkommune 2013.

Sterk satsing

Mons Otnes

Ordfører Mons Otnes sier Surnadal har et sterkt og tradisjonelt kulturliv.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Surnadal-ordfører Mons Otnes er glad over å kunne motta prisen.

– Dette var utrolig gledelig, og vi setter stor pris på utmerkelsen. Dette tar vi som et tegn på at vi har lykkes med en sterk satsing innen kulturarbeid både fra offentlig og frivillig hold, sier han.

På spørsmål om hva kommunen har gjort for å heve kulturlivet, sier ordføreren at de har ferdigstilt kulturhuset, og lykkes med satsingen på interkommunal kulturskole.

– Den gir bredden et godt tilbud, samtidig som den dyrker frem ènere. Dessuten har vi en tradisjonell og sterk kulturarv i Surnadal, med blant annet Henning Sommerro i spissen.

Bonus

– Hva tenker du om at dere nå er med i trekningen av årets kulturkommune i landet for 2013?

– Det blir spennende å se hvem som vinner, men for oss er det bare en ære å bli valgt i Møre og Romsdal. Alt som skjer etter det er en bonus, sier han.