Inviterer skiboms fra hele verden

Skikjørere fra hele verden kan komme til å ende opp i Hjørundfjorden i Ørsta hvis prosjektleder Karsen Gefle får det som han vil.

Frikjører Karsten Gefle boltrer seg i Sunnmørsalpene

Karsten Gefle vil ha flere med seg til å nyte Sunnmørsalpene

Foto: Vegard Breie

Flere hotell på Sunnmøre har gått sammen med mål om å få flere skiturister til Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene. Frikjører Karsten Gefle er ansatt for å gjøre jobben.

Toppen av isfjellet

Karsten Gefle
Foto: Leiv Erik Bondevik / NRK

Den norske frikjøreren har fått tre år på seg til å markedsføre Sunnmørsalpene over heløe verden.

–Selvfølgelig er Norge hovedmarkedet, men hele verden er nedslagsfelt og vi snakker om å få tak i toppen av isfjellet, sier Gefle.

Markedsføringen vil rette seg mot trendsettere, folk som er aktive på sosiale medier, mot en del guider og mindre turoperatører i utlandet.

Ekstremt eksotisk

Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden er ekstremt eksotisk. Her er et veldig stort potesnsiale for vinterturisme som vi ikke har fått utnyttet til fulle enda. Der er heller ingen fare for at det skal bli trangt, sier Karsten.

–Med over 350 topper over 1000 m.o.h, vil det være nok plass sier Oslo-gutten som er oppvokst på Gjøvik og har gifta seg med ei ålesundsjente.

KArsten Gefle

Karsten Gefle elsker utsikten fra høye fjell

Foto: Sindre Kinnerød / Flash Studios

Karsten Gefle har selv bodd nesten 15 år i Chamonix i Frankrike og vet hva han snakker om. Her kan du se han i aksjon som frikjører

De har selvfølgelig heis opp til hver topp, men vi har finere fjell. De står ikke tilbake for Alpene.

Filmpremiere

I slutten av november skal det være premiere på en skifilm som et fransk selskap har filmet i Sunnmørsalpene. Filmen blir vist på kino i Paris 27. november. Selskapet kommer også tilbake for å filme mer kommende vinter.

Karsten Gefle i båt på Hjørundfjorden

Karsten liker seg både på fjorden og i fjellet

Foto: Soren Richards

–Teamet er helt overveldet over naturen her og jeg gleder meg til å se, sier Gefle.

Se Karsten i aksjon i Hjørundfjorden

Se også: 70 år og skiboms