Suksess med lokal satsing

Slettvoll Møbler har aldri solgt mer møbler enn nå og inntektene overgår egne forventninger. Dette gjøres på en fabrikk på Stranda, i en bransje der mange velger å flagge ut av Norge.

Mange snakkar om krise og nedgangstider.
Men hos Slettvoll Møbler på Stranda peiker pilene oppover. Salet har vore langt betre enn venta, og neste år kan det bli endå betre.

MØBELSUKSESS: Slettvoll Møbler selger mer møbler enn noen gang.

Synnøve Kjerstad

MØBLER: Synnøve Kjerstad i Møbelkraft er imponert over det Slettvoll har oppnådd.

Foto: Magnus Gamlem

På Slettvoll-fabrikken på Stranda fortsetter møbelproduksjonen i et forrykende tempo og ordrene står i kø. Bedriften satser for fullt og de har aldri solgt mer møbler enn nå. I år økte omsetningen med 13 prosent.

– Vi budsjetterte med vel 11 prosent og vi er kjempefornøyd med å overskride det, sier administrerende direktør i Slettvoll Møbler AS, Kristine Landmark.

Alle møblene er laget på Stranda på Sunnmøre, og også underleverandørene firmaet benytter er norske. Alt dette til tross for at Norge regnes som et av verdens mest kostbare produksjonsland.

– Vi har bestemt oss for å være på Stranda, så vi investerer både i opplæring av dem som jobber for oss og med å legge til rette for at vi kan produsere på en effektiv måte. Og da tar vi inn en del av kostnadene, sier Landmark.

– Setter umåtelig stor pris på det

– Det går veldig unna, her er mye å gjøre. Men kundene skal få møblene sine til jul, sier Harry Malmo, tillitsvalgt i bedriften.

Til sammen 45 ansatte i produksjonen har stått på med overtid- og lørdagsjobbing. Bedriften har investert seks millioner kroner i ombygning og bedre logistikk for å sikre enda bedre produksjonskapasitet i fremtiden.

– Det forteller oss at de som eier Slettvoll vil noe med oss. De vil være her og det er noe vi setter umåtelig stor pris på. Det er med på å sikre våre arbeidsplasser, sier Malmo.

– Imponert over Slettvoll

Møbelkraft AS jobber for å styrke møbelindustrien i fylket. Daglig leder i selskapet, Synnøve Kjerstad, skryter av Slettvoll.

– Jeg er veldig imponert over de og valgene de har tatt. Det er god stemning i bransjen og flere ser mulighetene, spesielt innen eksport, sier hun.

Kjerstad er opptatt av å fortsette utviklingen av kompetansen som er i regionen.

– Fasiten er ikke nødvendigvis å kopiere Slettvoll, men å være smart og gjøre det beste ut ifra forutsetningene. Vi har sett en trend med utflagging, men tror vi kan styrke konkurransekraften og produksjonen her i fremtiden, sier hun.