Stryn-ordføreren: – Håper på klare signaler fra Ørsta og Volda

Ordføreren i Stryn, Sven Flo (H), er spent på hvilke løsninger Ørsta og Volda vil lande på i diskusjonen om kommunesammenslåing.

Sven Flo

Ordføreren i Stryn følger diskusjonene mellom Ørsta og Volda.

Foto: Trond Vestre / NRK

Onsdag og torsdag er lokalpolitikerne fra Ørsta og Volda samlet i Loen for å diskutere vegen videre.

Men det er fortsatt aktuelt for Stryn og Hornindal å se mot de to kommunene på Søre Sunnmøre, og dette er fortsatt et alternativ som lokalpolitikerne i Ørsta og Volda har på bordet.

En sammenslåing mellom Ørsta og Volda vil gi en ny kommune med litt over 19.000 innbyggere. Med Hornindal og Stryn øker innbyggertallet til nærmere 28.000.

Avklaring i morgen?

Ørsta og Volda i Loen

Lokalpolitikerne i Ørsta og Volda har møte i to dager i Loen for å diskutere kommunesammenslåing.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ordføreren i Stryn følger diskusjonene i Loen, og han håper å få en avklaring onsdag.

– Ja, det gjør jeg. Jeg håper svaret blir at Ørsta og Volda finner sammen, at de vil utrede en sammenslåing mellom Ørsta og Volda som vil kunne gi et godt grunnlag for å si at de vil ha med Hornindal og Stryn. Dersom de ikke blir enige seg imellom så har jeg tro på at en av kommunene vil vurdere et videre samarbeid med Hornindal og Stryn, eventuelt en utredning bestående av tre kommuner, sier Sven Flo.

– Så du håper at Volda som ligger nærmest, vil kunne gå den vegen dersom det skjærer seg mellom Volda og Ørsta?

– Ja, så absolutt!

Dørene åpnet etter valget

Stryn har hatt mange alternativer, men flere av disse er nå uaktuelle. Å gå nordover til Stranda og Norddal er heller ikke aktuelt. Men langs aksen Stryn-Hornindal-Volda-Ørsta lever håpet, og ordføreren er spent på utfallet av diskusjonene i Loen.

– Vi har jo vært i dialog med Ørsta og Volda i over et år, og dørene ble på en måte lukket i sommer. Men så fikk vi kommunevalget og dørene ble åpnet igjen, og vi ser jo nå en mulighet for å få utredet dette slik vi har fattet vedtak om både i Hornindal og Stryn, sier Flo.

– Stor betydning for regionen

Stig Olav Lødemel

Ordføreren i Hornindal, Stig Olav Lødemel (H) håper at Volda og Ørsta finner sammen og mener det vil være interessant for Hornindal og Stryn å bli med.

Foto: Trond Vestre / NRK

Også ordførerkollegaen i Hornindal, Stig Olav Lødemel (H) følger diskusjonene mellom Ørsta og Volda på nært hold.

– Dette er jo veldig spennende for det vil få stor betydning for regionen dersom Ørsta og Volda finner hverandre. Jeg har jo tro på at vi skal få til en dialog med Volda dersom Ørsta ønsker å stå alene, men jeg håper at de to finner hverandre, sier Stig Olav Lødemel.

– Vi står midt mellom Stryn og Volda, bokstavelig talt, så jeg kan ikke forutsi hva resultatet vil bli dersom vi må velge mellom Stryn og Volda, men jeg har ingen grunn til å tro at Stryn ikke har lyst til å ble med til Volda ut fra det ordføreren har sagt i dag, sier Lødemel.