NRK Meny
Normal

- Det er blitt en folkebevegelse

Etter suksessen i tv- ruten må du agere raskere dersom du vil få med deg verdens vakreste sjøreise. Fjernsynsprogrammet Hurtigruta minutt for minutt fører til fulle skip.

NORWAY-CRUISE/TELEVISED Hurtigruten MMS Nordnorge cruise ship is greeted by well wishers as it arrives along the quayside at its final destination in Kirkenes

Sjelden har vanlig markedsføring gitt så rask effekt som fjernsynsprogrammet Hurtigruta minutt for minutt gjorde, forteller markedsansvarlig Ragnar Nordum.

Foto: SCANPIX / Reuters

Markedsansvarlig i Hurtigruten ASA, Ragnar Nordum, forteller at det nå kan bli vanskelig å få plass hvis du vil reise med skip langs norskekysten. Avgangen mellom Ålesund og Geiranger er en av rutene som har vært aller mest populære.

– Enkelte ganger kan det være problematisk å finne passasjerplass, fordi det er helt fullt, forteller han.

Veldig mange fra utlandet fulgte oss via internett.

Ragnar Nordum

Første uken etter tv- programmet var pågangen 10 til 15 ganger større enn normalt, og kapasiteten på både telefon- og internettbestillingene ble sprengt.

– Ingen hadde trodd dette

Både Geirangerfjorden og andre norske fjorder har vært med på å trekke turister til Hurtigruten gjennom mange år. Men sjelden har vanlig markedsføring gitt så rask effekt som fjernsynsprogrammet gjorde.

Les også:

– Det var vanskelig å vite hva man kan forvente av et tv-program midt på sommeren, men ingen hadde trodd det ville bli en folkebevegelse, sier Nordum.

Og han tror Hurtigruten kan leve lenge på sin opptreden som tv- kjendis.

– Nesten alle nordmenn vet hva Hurtigruten er, men jeg tror kunnskapen om reisen økte mye. Og det kan nok ha effekt for antall reisende i lang tid fremover, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Se hele ferden her - på fem minutter!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fulgte med på nett

Også turister fra utlandet har strømmet til for å få med seg norskekysten fra sjøen. Opptil fem ganger så mange har hittil reist med Hurtigruten etter at fjernsynsprogrammet gikk på luften.

Les også:

– Vi hadde veldig mange fra utlandet som fulgte med på programmet via nettet. Det er særlig fra England, Tyskland, Danmark og Sverige at interessen har økt, sier han.

Flere nyheter fra Møre og Romsdal