Telefontrøbbel ved Ålesund sykehus

Et strømbrudd førte til at flere av Telenors basestasjoner ble slått ut torsdag ettermiddag. På Ålesund sykehus er det fremdeles trøbbel med telefonlinjene, men nødnummeret 113 er operativt.

En person holder en mobiltelefon i hånda

MOBILTRØBBEL: Flere Telenor-kunder opplevde mobiltrøbbel torsdag.

Foto: Christine Jensen / NRK
gamlem
Journalist
Orheim

STRØMBRUDD: Roald Orheim i Telenor opplyser at flere basestasjoner ble slått ut av strømbruddet torsdag.

Foto: PRIVAT

Torsdag ettermiddag ble flere av Telenors basestasjoner i fylket slått ut som følge av et strømbrudd. Bruddet rammet telefoni og bredbåndstjenester i store deler av fylket.

– Klokken 15.50 fikk vi beskjed om at Spjelkavik stasjon var uten kraft, og da sendte vi entreprenør til stedet. Strømmen ble koblet til igjen rundt 16.40, opplyser informasjonssjef i Telenor, Roald Orheim, til NRK.

– Status nå er at de aller fleste tjenestene er inne igjen, men det har oppstått en følgefeil som gjør at vi fortsatt har noen utfall i Møre og Romsdal. Vi gjør det vi kan for å rette det så raskt som mulig, forklarer han.

Store deler av Sunnmøre rammet

En rekke steder i Møre og Romsdal og også i Sogn og Fjordane ble rammet av strømbruddet.

– I Sykkylven, Norddal, Stranda, Ørskog og Stordal har vi sett flest utfall av basestasjoner. Og også litt i Stryn i Nordfjord. Men de fleste er nå tilbake igjen, så om ikke lenge er vi forhåpentligvis tilbake for fullt på alle basestasjoner, sier Orheim.

Hva som er årsaken til det plutselige strømbruddet vet ikke Telenor noe om enda.

– Nei, det er for tidlig å si. Vi har hatt fokus på å rette feilen. Vi får komme tilbake til årsaken. Det vi vet er at strømmen gikk på sentralen i Spjelkavik tidligere i dag, sier informasjonssjefen.

Telefontrøbbel ved Ålesund sykehus

Etter strømbruddet hos Telenor er det fremdeles trøbbel med telefonlinjene inn og ut av sykehuset i Ålesund.

Alle som ringer til sykehuset i Ålesund blir derfor videreført til Volda sykehus torsdag kveld. Sentralbordet i Volda kan videreformidle kontaktinfo til de ulike avdelingene ved Ålesund sykehus.

Nødnummeret 113 er fremdeles operativt.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.