NRK Meny

Strid om pensjon

– Spørsmål om pensjon er en så viktig del av lønns- og arbeidsvilkårene i offentlig sektor, at god forankring er helt avgjørende, mener Unio-leder Ragnhild Lied. Arbeidet med å få på plass en ny offentlig tjenestepensjon brøt sammen tirsdag. Unio og arbeidstakerne krever streikerett dersom det blir endringer i offentlig tjenestepensjon før neste hovedoppgjør. Det vil ikke staten gå med på. – Vi er klare for å ta denne prosessen, men grunnlaget for forankringen er at vi tar sluttproduktet inn i tarifforhandlingene neste år. Det er der det er total avvisning fra regjeringens side, sier Lied til NTB.

Ragnhild Lied, leder i Unio.
Foto: CF - Wesenberg

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.