«Stranger»-trommis blir Tahiti-sjef

Tahiti-festivalen er «Stranger»-frontfigur Frode Alnæs sitt hjertebarn. Nå blir bandkollega Bjørn Jenssen sjef.

Dance with a stranger anno 2007

Her er Bjørn Jenssen midt mellom Frode Alnæs og Øivind Elgenes. Bak Yngve Moe. Dette er Dance with a Stranger fra 2007.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Fra Tahitifestivalen så dagens lys i år 2000 har Tahiti-festivalen vokst seg til å bli den største og kanskje mest betydningsfulle musikkfestivalen på Nordvest-landet, ved siden av Jazzfestivalen i Molde.

Festivalgründer Frode Alnæs har i festivalsammenheng kalt seg for åndelig leder og verneombud for trivsel og glede. Nå får han en sjef ved sin side. Og sjefen fant han bak trommesettet i sitt eget band, «Dance with a Stranger».

Bjørn Jenssen

Bjørn Jenssen blir ny sjef for Tahitifestivalen i Kristiansund.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Jeg setter veldig stor pris på å få delta i festivalen på denne måten. Jeg har jo sterk tilknytning til festivalen gjennom mange år, og selvfølgelig gjennom Frode Alnæs og «Dance with a Stranger», sier Bjørn Jenssen.

– Hva kommer du til å legge vekt på som sjef?

– Tahitifestivalen har en fantastisk dugnadsgjeng, som gjør en fantastisk jobb.
Ingen avgjørelser kommer til å bli tatt av bare meg. Vi kommer til å være et fellesskap. Men vi skal bli enda mer inkluderende i forhold til nærmiljøet og vi skal involvere flere lokale krefter, sier Jenssen.

Bjørn Jenssen sier det er litt for tidlig å si for mye om hvilke endringer han kommer til å innføre. Først blir det en fase der han skal orientere seg i festivallandskapet i Kristiansund.

– Vi skal også se på om vi kan generere andre og nye typer aktiviteter i forbindelse med festivalen. Men dette blir en prosess som vi skal gå gjennom. Men først blir det mye jeg skal sette meg inn i, og det er mange involverte her, sier Jenssen.

– Hva tenker du om posisjonen som Tahitifestivalen har i lokalmiljøet?

Den har enorm betydning for lokalmiljøet. Både som inspirasjonskilde og til glede. Mange gleder til festivalen, og han gir fin energi. Det mener jeg alvorlig, man ser det når man er her og spiller. Her er et fantastisk og entusiastisk publikum, sier Jenssen.