Hopp til innhold

Straffet for dårlig sang

Han var så dårlig til å synge at han måtte sitte igjen på skolen. Men i kveld er det en seier å sitte i salen i Oslo Spektrum når datteren Dina Misund står på scenen.

Han var så dårlig til å synge at han måtte sitte igjen på skolen. Men i kveld er det en seier å sitte i salen i Oslo Spektrum når datteren Dina Misund står på scenen.

Ola Misund

Ola Misund, faren til Dina, er stolt og gleder seg til kvelden.

Foto: Frode Berg / NRK
Dagrunn Misund

Dagrunn Misund har alltid likt å synge, men tror ikke at sangferdighetene til Dina har kommet fra henne.

Foto: Frode Berg / NRK

Det går an å være så dårlig til å synge at du blir straffet for det. Det påstår i alle fall faren til artisten Dina Misund. Ola Misund nektet å synge solo i femte klasse fordi han var redd for å synge surt. Men da var beskjeden fra læreren klar. Den unge skoleelven måtte sitte igjen.

– Jeg synger falskt og det betyr at jeg nesten ikke synger i det hele tatt. Så Dina har i alle fall ikke fått noen gener fra meg personlig, sier Ola Misund.

Støtter datteren i Oslo

Denne lørdagene er begge foreldrene i Oslo sammen med en gjeng fra Midsund. De er der for å støtte datteren som snart går på scenen i Oslo Spektrum. Og de har forberedt seg godt.

– Vi har med oss plakater som vi har skrevet Dina på. Men jeg kan ikke love at jeg hopper på setene. Jeg liker ikke akkurat å markere meg på den måten, sier en stolt far med et lurt glimt i øyet.

– Jeg har alltid likte å synge

På andre sida av kafebordet i Oslo sitter morgen til Dina Misund. Hun vil heller ikke ta æren for at datteren har blitt så musikalsk. Men etter hvert kommer det frem at hun bruker tid på å synge i kor og synge solo i mer private sammenhenger.

– Jeg har alltid likte å synge. Men det kommer nok noe fra Ola også. Han er veldig musikalsk skjønner du, sier Dagrunn Misund og smiler.

Dette blir uansett en stor opplevelse for begge. Dagrunn Misund innrømmer at hun kommer nok til å ha sommerfugler i magen under konserten.

– Om ho ikke går videre, så har hun fått oppleve å synge i Oslo Spektrum og det har hun drømt om.

Begge understreker at de uansett skal ut å kose seg etter konserten. Helt uavhengig av resultatet skal vi ha en flott kveld, understreker Ola Misund før han går for å gjøre seg klar til å høre datteren på scenen i Oslo Spektrum.

Dina Misund

I kveld kan du høre Dina Misund opptre i Oslo Spektrum. – En drøm, mener moren Dagrunn.

Foto: Tomøverlie / NRK