– I dag fikk jeg endelig vist meg frem

Ålesund (NRK/NTB): Aalesund, med Mustafa Abdellaoue i spissen, ydmyket Tromsø og stoppet ikke før det sto hele 6–0 søndag.

Aalesund - Tromsø

Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn og Mostafa Abdellaoue i eliteseriekampen mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion.

Etter en vanskelig sesongåpning sto Aalesund med kun én seier foran møtet med Tromsø. Men 1-1-resultatet på bortebane torsdag varslet at noe var på gang med Aalesund-laget. Mot Tromsø stoppet telleverket på 6–0. Trener Trond Fredriksen var en blid mann etter oppgjøret.

– Jeg er stolt av guttene. Jeg er stolt over prestasjonene. Og jeg er stolt av at vi vinner 6-0, sier Fredriksen til NRK like etter kampslutt.

Trond Fredriksen kunne glede seg over at AaFK i dag klarte å være effektive. Dette har Aalesund slitt med i store deler av sesongstarten.

I dag forholdt vi oss til spillestilen vår. Vi tør å utfordre og vi tør å gå fremover. Vi har mye bevegelse rundt ballfører. I dag var vi gode og var vanskelige å hanskes med.

Seieren kom mens John Arne Riise soner sin første av to kamper etter straffen han er ilagt av Norges Fotballforbund. Han så kampen fra tribunen.

Laster Twitter-innhold

Ketchupeffekten

Og det var den berømte ketchupeffekten som slo til. Søndag kom sesongens andre seier da det ble kalassifre mot Tromsø.

Etter 30 minutter ble den tidligere Tromsøspilleren Mostafa Abdellaoue truffet i ryggen av en heading fra Franck Boli. Dette var nok til at ballen skiftet retning og gikk i mål.

Når Franck Boli satte inn 2–0 like før pause var mye gjort. Boli beveget seg smart, og sendte ballen kontant i mål fra 7–8 meter. Heller ikke denne ballen kunne Tromsøs keeper gjøre noe med.

Men det var etter pause at det gikk slag i slag for Aalesund. Først ut var Vebjørn Hoff frempå. Han mottok ballen ved sekstenmeteren og satte ballen forbi Tromsø-keeperen ved nærmeste stolpe.

– Utrolig deilig

Deretter ble det en dobbel fra Mostafa Abdellaoue, og Tromsø raknet fullstendig. Mos har vært litt ut og inn av laget, og har vært brukt i litt forskjellige posisjoner. Søndag spilte AaFK med to spisser, og Abdellaoue og Franck Boli kan være i ferd med å utvikle seg til et fryktet spisspar.

Det var utrolig deilig å ta med oss tre poeng fra denne kampen. Og jeg scoret tre mål i dag. Jeg er utrolig glad for dette, sier Mostafa Abdellaoue til NRK.

Hvor viktig var det for deg at det løsnet i dag?

– Det er utrolig viktig for meg. Jeg burde ha scoret mot Lillestrøm. I dag fikk jeg vist meg frem, så jeg er utrolig glad for dette, sier den tidligere toppscoreren i Eliteserien.

Kunne ha blitt firemålsscorer

Punktum ble satt av Aron Elis Thrándarson. Han avsluttet målkalaset med sin 6–0 scoring i det 82. minutt. Hoff slo en utsøkt pasning i bakrom til Thrándarson, og TIL-forsvaret var ikke på plass. På vakkert vis dempet islendingen ballen og plasserte den iskaldt forbi Kongshavn.

«Mos» kunne blitt firemålsscorer på overtid, men denne gangen fikk Kongshavn hindret scoring.

Tromsø har nå tapt tre kamper på rad, mens Aalesund virker å være på rett spor.