Stormen Norges beste

Stormen er utpekt til Norges beste supporterklubb. De oransje og blå ålesunderne fikk den gjeve utmerkelsen fra lagene i Tippeligaen etter kampen mot Rosenborg lørdag.

Aalesunds supportere før eliteseriekampen under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Aalesunds F

Stormen på Ullevaal

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Det varmet slik at jeg nesten tror tårene kom fram hos mange, sier Gunnar Ståle Langeland i Stormen til NRK Møre og Romsdal.

- Skaper stemning

- Vi har fått ros før også: Vålerenga-supporterne valgte bortekampen sin mot Aalesund til "årets tur". Vi klarer å oppføre oss skikkelig, vi har svært få uheldige episoder. Enten vi taper eller vinner, har vi en god stemning overfor motstanderlaget, sier Langeland.

- Det er en supporterklubb som er utrolig gode til å skape stemning rundt laget, sier fotballkommentator Rune Hustad i NRK. - AaFK kjemper jo ikke akkurat om gull, og likevel samler de godt over 10 000 på hver eneste hjemmekamp. Aalesund har jo vært et "heislag" mellom 1. divisjon og eliteserien. Stormen har støtta opp uansett, i motgang som i medgang.

Sirkus

- Gunnar Ståle Langeland, hva skjer den dagen AaFK blir seriemester eller cupmester?

- Jeg vet ikke hva slags sirkus vi lager til da. Jeg tenker på stemningen i teltet vårt før kampen mot Rosenborg lørdag - et par trøndere kom og sa: - Dette er helt abnormt, her har dere nylig kjempet for å unngå nedrykk, og nå eksploderer byen! Nei, jeg har ikke tanker om hva som kommer til å skje den dagen vi går til topps, smiler Langeland.