NRK Meny
Normal

Sportslig suksess gir utenomsportslig trøbbel

Håndballklubben Molde har nytt stor sportslig suksess denne sesongen. Men suksessen koster – neste sesong står utfordringene på rekke og rad.

Feiring MHK

Det ble feiret med sang og sponsor-gaver etter siste 1.divisjonskamp. Men når seiersrusen har lagt seg starter jakten etter mer betydelige beløp og ressurser.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Ambisjonene for 2014/2015-sesongen var å beholde plassen i 1.divisjon. Men dugnadsånd og knallhard jobbing mot minimal personlig belønning resulterte i det andre opprykket på to år for det unge Molde-laget, som dermed skal bryne seg på Norges beste neste sesong.

Hilde Bjørsvik

Hilde Bjørsvik ser fram til å følge MHK i GRUNDIGligaen. Men de administrative og økonomiske utfordringene er vanskelig å overse.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

– Det var en fantastisk dag, fra vi sto opp til vi gikk og la oss. Hele ramma var helt fantastisk, sa nestleder i MHK, Hilde Bjørsvik, om seieren over Sola i siste kamp for sesongen.

Men når seiersrusen har lagt seg må apparatet rundt håndballklubben, som både i 2.divisjon og 1.divisjon strevde med å holde hodet over vann økonomisk, legge seg i selen. Den kommende sesongen møter de enda strengere krav.

– Det stilles det krav til administrasjonen, at vi må øke den med én og en halv stilling, i alle fall. Så stilles det krav til hall – vi har fått dispensasjon til å bruke Idrettens Hus kommende sesong, men vi så i går at den er allerede sprengt.

– Hvis vi tenker på budsjett, og sammenligner med inneværende år, så må vi doble det. Vi håper at det kommer sponsorer som vil bidra der, sa Bjørsvik.

Mye er usikkert

Feiring MHK opprykk

Konfetti og jubelscener satte prikken over i-en etter en flott MHK-sesong. Kan eventyret fortsette kommende år?

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Økonomi, administrasjon, arena – mye må på plass før avkast neste sesong. I tillegg ønsker laget å utvide den noe tynne spillerstallen.

– Det er jo snakk om den snøballen som ruller fortere enn vi klarer å springe etter. Det er en helt fantastisk reise som har blitt gjort, sa en lettere stressa nestleder.

Samtidig er trenersituasjonen uavklart. MHK sitter på et kontraktsforslag fra suksesstrener Einar Jónsson, men klubben ville ikke kommentere dette mandag.

– Nå er det påskeferie, så får vi ta opp igjen forhandlingene etterpå, sa Bjørsvik.

Håndballklubben Molde har nytt stor sportslig suksess denne sesongen. Men suksessen koster – neste sesong står utfordringene på rekke og rad.