NRK Meny
Normal

Store navn til Moldejazz

Jeff Beck, Sonny Rollins og Nils Petter Molvær er tre store trekkplastre ved årets Moldejazz.

Jeff Beck, til høyre, og Jimmy Page

Jeff Beck til høyre, sammen med Jimmy Page på scenen under en konsert i fjor.

Foto: Tony Dejak / AP

Verdenskjente Nils Petter Molvær, trompeter fra Sula, er festivalartist ved årets Moldejazz. Saksofonist Sonny Rollins og gitarhelter Jeff Beck er også klare for jazzfestivalen.

I 1999 spilte Nils Petter Molvær på Roskilde-festivalen i Danmark.

Trompeter Nils Petter Molvær.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Gitarhelt

Gitarhelten Jeff Beck slo gjennom i bandet Yardbirds på 1960-tallet. Han omtales ofte som gitaristenes gitarist og nevnes i samme åndedrag som Eric Clapton og Jimi Hendrix. For to år siden spilte han inn en kritikerrost konsert-CD/DVD på Ronnie Scott Jazzclub i London og mottok nylig en Grammy-pris for beste instrumentalist.

Sonny Rollins

Saxofonlegende Sonny Rollins.

Foto: SUSAN RAGAN / AP

Verdensartist

Molvær har i løpet av de siste femten årene markert seg som en av de mest profilerte norske jazzmusikere nasjonalt og internasjonalt. Molvær vil spille 5–6 konserter i løpet av festivalen.

Saxofonlegenden Sonny Rollins gjør sin Moldedebut i samme år som han fyller 80 år. Rollins har vært en banebrytende musiker siden han for alvor slo gjennom gjennom med sitt samarbeid med Miles Davis og rekke innspillinger i eget navn. "Saxophone Colossus” og ”The Bridge” står som milepæler i jazzhistorien.

Fyller 80 år

Rollins er fortsatt aktiv med turnèer og plateinnspillinger og i november 2009 begeistret han kritikere og et kresent publikum på London Jazzfestival. Rollins har ikke spilt i Norge siden 1996 og gjør tre konserter i Europa denne sommeren. Det er Perugia, Rotterdam og Molde som får eksklusivt besøk.