NRK Meny
Normal

Stor pågang førte til dataproblem

Ungdom som skal søke videregående utdanning har møtt på dataproblem tidligere i dag. Et minutt før midnatt går fristen ut.

Seksjonsleder i Utdanningsavdelinga Geir Løkhaug.

Seksjonsleder i Utdanningsavdelingen i Møre og Romsda Geir Løkhaug sier dataproblemene skal være løst.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Mandag har det vært problem med å logge inn på nettstedet vigo.no der de søker om opptak, fordi pågangen har vært stor.

Fristen for ordinært inntak til vidaregående skoler går ut klokka 23.59 mandag 2.mars.

– Etter det så er det ikke lenger mulig å søke elektronisk gjennom vigo.no, sier seksjonsleder i Utdanningsavdelingen i Møre og Romsdal, Geir Løkhaug.

Sjekk alle fristene her

Forhåndssvar

De fleste ungdommene som skal inn på videregående skole har for lengst levert sin elektroniske søknad med ønskene sine for skolevalg fra høsten, men det er alltid noen som venter til siste dag.

Skulle de da få problemer med å logge på hardt belastede dataservere, eller for eksempel ha mistet sine påloggingspassord, så risikerer elevene å ikke få levert søknaden i tide før serverne stenger.

– Hvis de i løpet av kvelden ikke klarer å få sendt inn sin søknad, må de ta kontakt med oss på inntakskontoret på utdanningsavdelingen, så vil vi så langt som det er mulig, hjelpe de med søknadene, sier Løkhaug.

Svar på søknadene får ikke ungdommene før rundt 8.juli.

Da får de vite om de har fått plass på den linjen de ønsker eller om de må stå på venteplass. Men i juli er mange på ferie og kan ha problem med å svare i tide.

– Vi anbefaler elevene allerede fra i morgen å gå inn på vigo.no og sende inn et forhåndssvar om at de takker ja til plassen sin eller at kan stå på en venteliste. Det kan de gjøre fra 3.mars til 1.juli.