Hopp til innhold

Stor øvelse i Ålesund søndag

Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre har søndag hatt flere øvelser sammen med blant annet dykkere fra brannvesenet og helikopter fra luftambulansen.

 Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre

Har du sett luftambulansen og redningsskøyta på fjorden i dag? Det er fordi de søndag har hatt flere øvelser.

Foto: Redningsselskapet Møre og Romsdal

 Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre hadde søndag øvelse

Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre har i dag hatt flere øvelser med båten vår DNV II, med blant annet dykkere fra brannvesenet og helikopter fra luftambulansen.

Foto: Redningsselskapet Møre og Romsdal

Øvelsen foregikk i Borgundfjorden og innover mot Vegsund Slip. Jonas Hauglie, som sitter i styret for RSRK Sunnmøre, forteller at søndagens øvelse var en todelt øvelse.

– Først hadde vi dykkere fra brannvesenet om bord, før vi øvde sammen med luftambulansen spesielt på posisjonering og for å lære mer om hvordan vi best kan samarbeide med de andre etatene, forteller han.

Viktig med godt samarbeid

 Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre hadde øvelse

Dykkere fra brannvesenet deltok også på øvelsen.

Foto: Redningsselskapet Møre og Romsdal

Hauglie sier at det er viktig at de forskjellige redningsmannskapene kjenner til hverandres arbeidsmetoder og hvordan de skal operere i forhold til hverandre.

– La oss si at vi har en redningsaksjon der vi har fått kontroll på personer som har havnet i vannet – da er det viktig å øve på hvordan vi skal få disse over i luftambulansen på best mulig måte, sier han.

Minstebemanningen på redningsskøyta Det Norske Veritas II er tre personer, men nå i helgen har de vært fem om bord. Denne skøyta er bemannet av frivillige som går ca. seks vakter i løpet av en måned.

Hauglie forteller at øvelsen har vært innholdsrik.

 Redningsselskapets Frivillige Sjøredningskorps Sunnmøre

Luftambulansen deltok sammen med brannvesenet.

Foto: Redningsselskapet Møre og Romsdal

– Dette er etater vi jobber tett opp imot. At vi da har øvd sammen og er kjent med hverandres rutiner er en fordel både for oss og for de vi skal samarbeide med, som for eksempel brannvesenet og luftambulansen, sier han.

Det frivillige mannskapet er relativt ferske og derfor er det ekstra viktig å få trent.

– Vi har ny båt og nytt utstyr så det er mye å bli kjent med, sier han.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL