NRK Meny
Normal

Stor håndballhelg

Skuffende resultater, men flott mesterskap i Kristiansund.

Håndball Kristiansund
Foto: Sissel Helen Kvalvik / NRK

De siste dagene har stått i håndballens tegn i de største idrettshallene i Kristiansund.

I det skandinaviske mesterskapet spiller ungdomslandslaget mot Sverige, Danmark og Finland, mens guttelandslaget har spilt tre ganger mot Finlands jevnaldrende.

Danmark - Norge
Foto: Sissel helen Kvalvik / NRK

Samtidig hadde Kristiansund håndballklubbs herrelag (KHK) mulighet til å komme videre til kvalifiseringskampen for førstedivisjon, som eneste laget i Møre og Romsdal.

Norge mot favoritten søndag

I det åpne skandinaviske mesterskapet er det Sverige som ligger først blant ungdomslandslagene, med fire poeng etter lørdagen. Deretter kommer Norge og Danmark med to poeng. Finland er foreløpig årets sisteplassholder, med null poeng.

- Jeg tror Norge ender på tredje, sier styreleder i Kristiansund håndballklubb, Arnt Alsli. Søndag spiller Danmark mot Finland klokken 10, og Norge mot Sverige klokken 12.

Video nsps_upload_2009_3_23_13_54_40_1430.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Arnt Alsli er styreleder i Kristiansund håndballklubb.

I kampen mellom Danmark og Norge på lørdag, var det jevnt hele veien. Men Danmark fikk inn den siste avgjørende ballen til slutt – de vant 33-32.

Vil vise og lære

Men det er ikke resultatene Arnt Alsli er mest opptatt av:

- Vi arrangerer dette mesterskapet både for å lære av det, og for å vise at KHK får det til.

I neste omgang håper de å få seniorlandskamper, både turneringer og enkeltlandskamper, til Kristiansund.

Samtidig vil styrelederen at de yngre spillerne skal få oppleve hva slags hastighet og prestasjonsnivå som kreves på dette nivået. Det er mange som drømmer om å satse på håndballen. Å se toppkamper som disse, håper han vil være til inspirasjon.

KHK - Strindheim

Kristiansund håndballklubbs spillere satt på tribunen, mens spillere fra andre kanter av landet kjempet mot Danmark på lørdag. Men senere på kvelden var det kristiansunderne som måtte trå til i den avgjørende kampen mot Trondheimslaget Strindheim.

- Vi har jobbet for dette i mange år, sier kaptein på KHK, Kjetil Giemnes, som hadde tro på at det skulle gå bra med laget denne kampen.

Video nsps_upload_2009_3_23_14_3_46_1433.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kjetil Giemnes er kaptein på KHK

Kampen mot Strindheim var nest siste, men ansett som den tøffeste, før en eventuell kvalifiseringskamp for førstedivisjon.

Jevnt og spennende

I løpet av kampen ligger sjelden et lag mer enn ett mål over det andre. Til pause står det 14-13 i favør av KHK. Men stillingen ender på 27-27, og uavgjort holder ikke til kvalifiseringskamp for Kristiansund.

- Vi slår ikke et juniorlag, sier en skuffet kaptein Kjetil Giemnes.

Kristiansund scorer.

Kristiansund scorer.

Foto: Sissel Helen Kvalvik / NRK

- Disse skulle vi tatt rimelig greit for å ha mulighet til å rykke opp, men vi stresset for mye. Vi jobber bra i forsvar i ett minutt, men er ikke tålmodige nok, og slapper av de siste sekundene når Strindheim IL skal skyte, forklarer han.

Men på spørsmålet om Kristiansund håndballklubb gir opp førstedivisjon, rister kapteinen på hodet.

- Vi skal reise oss igjen.

KHK i angrep.
Foto: Sissel Helen Kvalvik / NRK