Stor ambulansestasjon på Åheim ?

Ordfører Lena Landsverk Sande (V) i Vanlyven synes forslaget om å slå sammen ambulansestasjonene i Selje, Vågsøy og Vanylven til en stasjon på Åheim er spenstig,

Ambulanse
Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Det er ordførerkollegaen i Selje som har foreslått sammenslåing til en ny større stasjon i nabokommunen fordi han frykter at tilbudet i Selje blir ribbet. Til nå har Selje mistet tannklinikken og banken og lensmannskontoret kan også bli borte.

Kan akseptere litt lenger responstid

Ordfører Stein Robert Osdal (Kr.f) sier det blir litt lenger reponstid for hans innbyggere i Selje, men det vil fortsatt være innenfor ei respektabel grense.

Stein Robert Osdal

Ordfører Stein Robert Osdal (Kr.f) foreslår å samle ambulansentjenesten for Selje, Vågsøy og Vanylven på Åheim

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

– Det verste er at den blir lagt ned i Selje og styrket i Vågsøy. Da har vi tapt alt og det blir en uholdbar situasjon. Derfor ønsker jeg å være litt forut og proaktiv, sier Osdal.

En flytting av ambulansetjenesten betyr også kryssing av fylkesgrensen og kryssing av helseforetaksgrensen.

Uenige om hvor i Vanylven

Seljeordføreren ser for seg at en ny ambulasestasjon blir liggende på Åheim i Vanylven, men det kan ikke Vanylvenordfører Lena Landsverk Sande godta.

Lena Landsverk Sande, ordførar i Vanylven

Ordfører Lena Landsverk Sande (V) i Vanylven synes det er et spenstig forslag kollegaen i Selje kommer med

Foto: Arne Flatin / NRK

– Vi har en stasjon på Fiskå som fungerer godt for alle i kommunen og ønsker ikke å flytte, sier Landsverk Sande.

Osdal kan ikke godta Fiskå fordi det øker responstiden mot Selje med en halv time. Kollegaen i nord er positiv til tankene fra Selje-ordføreren og hun sier fortsatt ja til dialog om saken.

– Nå er det viktig at de som jobber i ambulansene får være med på diskusjonen slik at vi sikrer et best mulig tilbud for alle, sier hun